Meniu
Search
x

Premierul Nicolae Ciucă anunţă relaxări ale restricţiilor: "Este foarte clar că am intrat pe o linie descendentă în valul 5 al pandemiei"

"Este foarte clar că am intrat pe o linie descendentă în valul 5 al pandemiei", spune Nicolae Ciucă. Premierul anunţă că tendinţa descrescătoare va duce cât de curând la relaxări.

De Redactia Observator la 23.02.2022, 11:27

"Având în vedere evoluţia situaţiei pandemice, am discutat şi am spus public că urmează să desfăşurăm o analiză după data de 15 februarie la nivelul Ministerului Sănătăţii şi a celorlalte instituţii implicate în gestionarea crizei pandemice. Au avut loc aceste evaluări, este foarte clar că în momentul de faţă în ceea ce priveşte valul 5 am intrat pe o linie descendentă şi am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca în perioada imediat următoare, ţinând cont de faptul că la începutul lunii martie urmează să îşi înceteze efectele hotărârea de guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă şi să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situaţiei concrete", a spus prim-ministrul înaintea şedintei de Guvern de miercuri.

Potrivit lui Ciucă, există foarte multe aşteptări din partea populaţiei.

"Ieri am avut peste 14.000 de infectări, avem în continuare peste 1.000 de oameni la ATI, dar, aşa cum am înţeles de la domnul ministru, există speranţa ca în perioada următoare această tendinţă să fie în continuare descrescătoare, ceea ce poate să genereze un alt set de măsuri pe care să îl avem în vedere la nivel guvernamental", a adăugat Ciucă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Premierul Nicolae Ciucă anunţă relaxări ale restricţiilor: "Este foarte clar că am intrat pe o linie descendentă în valul 5 al pandemiei"