Antena Meniu Search
x

PSD aşteaptă cu sufletul la gură discuţiile cu preşedintele. Klaus Iohannis poate refuza propunerea de premier

Viitorul României e în mâna preşedintelui. Klaus Iohannis este cel care va desemna un nou premier.

Vezi și

Viitorul României e în mâna preşedintelui. Klaus Iohannis este cel care va desemna un nou premier.

Preşedintele României a reacţionat imediat după cădearea Guvernului, prin purtătorul său de cuvânt, care a declarat că luni toate partidele sunt convocate aici, la Palatul Cotroceni, la consultări, pentru formarea noului cabinet. Timp de o săptămână, Klaus Iohannis a stat departe de scandalul politic. Trei zile, s-a aflat în Germania, dar de la Berlin a dat un semnal foarte clar. 

"Eu nu mi-am schimbat opiniile politice şi sunt în continuare de părere că premier în România, nominalizat sau desemnat e mine poate să fie numai o persoană integră. Eu vreau să se rezolve criza în aşa fel încât să terminăm repede, să intrăm, să reintrăm, într-o zonă de stabilitate şi să facem tot ce trebuie să facem ca să ducem Romania înainte.", a spus şeful statului.

Ce ar putea însemna acest "repede"? Social democraţii speră ca discuţiile de luni să se încheie cu o nominalizare, astfel încât până la sfârşitul săptămânii viitoare un nou Guvern, cu miniştri noi şi vechi, să fie instalat la Palatul Victoria. Klaus Iohannis poate, conform legii, să refuze, totuşi, prima propunere. Dacă nici a doua nu va fi pe placul său, are dreptul să dizolve Parlamentul şi să declanşeze alegerile anticipate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » PSD aşteaptă cu sufletul la gură discuţiile cu preşedintele. Klaus Iohannis poate refuza propunerea de premier