Antena Meniu Search
x

Preţul scandalului de la raft

Hipermaketurile fac un pas înpoi în bătălia preţurilor. După ce au fost acuzaţi că au scumpit peste noapte produsele, unii retaileri au anunţat că au îngheţat şi chiar redus preţurile

Vezi și

Hipermaketurile fac un pas înpoi în bătălia preţurilor. După ce au fost acuzaţi că au scumpit peste noapte produsele, unii retaileri au anunţat că au îngheţat şi chiar redus preţurile. 

Controversa preţurilor majorate înainte de aplicarea reducerii TVA i-a făcut pe unii dintre marii retaileri să ia măsuri. De la 1 iunie, comercianţii trebuie să reducă preţurile la raft şi să afişeze atât preţul vechi, cât şi cel micşorat. Măsura i-a făcut pe unii să crească preţurile chiar şi cu 30 de procente pe ultima sută de metri pentru a nu pierde profitul. În timp ce reprezentanţii unor lanţuri de magazine neagă că ar fi umflat preţurile peste noapte, alţii le-au redus încă de la 30 aprilie, cu o lună înainte ca măsura guvernanţilor privind reducerea TVA de la 24 la sută la 9 la sută să intre în vigoare.

Alţii au fost mai moderaţi în luarea unor măsuri şi susţin că pentru moment vor recurge doar la o îngheţare a preţurilor.

Problema preţurilor ridicate înainte de reducerea TVA rămâne însă. Deşi au existat plângeri din partea consumatorilor, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, susţine că încă nu se ştie clar care sunt retailerii care au crescut preţurile.

Autorităţile statului lucrează în această perioadă la rapoarte de monitorizare a peţurilor, care se vor dezbate apoi în Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Preţul scandalului de la raft