Antena Meniu Search
x

Pretul zaharului a crescut constant in ultimii sapte ani

Vorbim acum despre un subiect dulce si amar in acelasi timp: zaharul. Acesta ne face viata mai placuta in cafea si prajituri, dar ne amaraste buzunarele

Vezi și

Zaharul se vinde la noi mai scump decat in orice alta tara din sud-estul Europei. Pretul lui a crescut constant in Romania in ultimii sapte ani. Practic, acum ne costa cu 25 la suta mai mult decat in 2006. Trebuie sa recunoasteti ca nu e o majorare de ici de colo. Astfel, pretul mediu la care se vinde acum un kilogram de zahar este de cinci lei si 47 de bani. Si daca cifra nu va spune mare lucru, va spun ca o prajitura facuta in casa romaneasca e mai costisitoare decat una facuta de gospodinele din restul Europei.

Zaharul nostru e mai scump cu doi lei si 40 de bani fata de Cehia, unde un kilogram de zahar costa putin peste trei lei. Iar la vecinii unguri, unde TVA-ul este chiar mai mare decat in Romania, kilogramul de zahar este mai ieftin. Costa patru lei si 79 de bani. O cauza a scumpirii kilogramului de zahar este TVA-ul, care nu difera la produsele de baza, acestea fiind taxate similar celorlalte bunuri, cu 24 la suta. Culmea e ca in ciuda pretului, noi simtim nevoia sa ne indulcim cat mai mult. Vanzarile de zahar au continuat sa creasca in Romania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pretul zaharului a crescut constant in ultimii sapte ani