Antena Meniu Search
x

Video Preţurile mari îi fac pe români să se întoarcă la garsoniere şi apartamentele cu două camere

Visul de a locui într-un apartament spaţios se loveşte de realitatea preţurilor mari, în România. Garsonierele şi apartamentele cu două camere sunt singurele care au înregistrat creșteri ale vânzărilor, anul trecut. Apartamentele cu trei camere, în schimb, sunt tot mai ocolite.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 03.10.2021, 09:49

Vezi și

Dezvoltatorii îşi adaptează oferta în funcţie de piaţă. Astăzi predomină apartamentele cu două camere în mixul de proprietăţi, în majoritatea proiectelor. Este vorba şi despre o adaptare a ofertei rezidenţiale la specificul pieţei şi la puterea de cumpărare.

Dezvoltatorii îşi adaptează oferta

Un apartament nou cu trei camere se încadrează cu dificultate în suma limită pentru aplicarea TVA-ului de 5%. Majoritatea celor care caută un apartament, mai exact 70% din cumpărători, caută locuinţe până în limita a 100.000 de euro. Prin urmare, se orientează spre locuinţe mai mici, astfel încât să-şi poată permite achiziţia

Anul trecut, 5.913 garsoniere au fost date folosinţă la nivelul întregii ţări, în creştere cu 6% faţă de anul precedent, iar cele 23.051 de locuinţe cu două camere reprezintă un avans de 12% comparativ cu 2019. Apartamentele cu trei camere, în număr de 18.276, au fost cu aproape 10% mai puţine faţă de cele din anul anterior. În total, aproape 68.000 de locuinţe noi au fost date în folosinţă în 2020 la nivelul întregii ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Preţurile mari îi fac pe români să se întoarcă la garsoniere şi apartamentele cu două camere