Prima fermă din România care a obținut viței din rasa Kobe
Un fermier de lângă Ploieşti a reuşit să obţină primii viţei din rasa Wagyu, cea mai rară şi valoroasă din lume
Un fermier de lângă Ploieşti a reuşit să obţină primii viţei din rasa Wagyu, cea mai rară şi valoroasă din lume
Experimentul se va transforma pentru acesta într-o afacere profitabilă: un exemplar din această rasă se vinde chiar şi cu 20 de mii de euro, iar chefii restaurantelor abia aşteaptă să o primească în bucătăria lor.
Pentru că sunt foarte valoroase, vacile au parte şi de un tratament special.
Aşa se face că vita Kobe a devenit vedeta gastronomiei, pe care şi-o permit numai cei cu dare de mână. Un kilogram poate să ajungă chiar şi la o mie de euro în restaurant.
Nu va trece mult timp până când primii viţei din rasa Wagyu obţinuţi în România vor ajunge şi în restaurante. Proprietarul fermei se gândeşte să deschidă până atunci propriul restaurant în care să vândă delicioasele fripturi Kobe.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰