Antena Meniu Search
x

Prima ninsoare din Bucureşti i-a luat prin surprindere pe şoferii cu anvelope de vară

Prima zăpadă din Bucureşti nu a fost chiar o bucurie pentru toţi. Mai ales pentru şoferii care s-au trezit că nu au cauciucuri potrivite. Au fost cozi de câteva ore la service-urile auto. Dar unii nici aşa n-au putut să-şi schimbe anvelopele.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 30.11.2020, 19:51

Vezi și
  • Şoferii din Bucureşti au luat cu asalt service-urile auto.
  • Şoferii care şi-au lăsat anvelopele la service au avut întâietate.

Anotimpurile s-au schimbat într-o noapte în Bucureşti. A nins continuu timp de aproape 12 ore, dar abia dacă s-au depus câţiva centimetri de zăpadă. Pentru copii a fost suficient ca să asigure distracţia

Mama unui copil: E frumos. Ne bucurăm. Abia aşteptam. Ei abia aşteptau zăpada.

Copil: Am făcut primul om de zăpadă şi ne-au îngheţat mâinile. E suficientă zăpadă, dar e destul de murdară.

Copil: Mie mi se pare că trebuie mai multă zăpadă.

Nu la fel de încântaţi au fost şoferii care s-au trezit cu iarna la uşă, dar cu cauciucuri de vară la maşină. S-au format imediat cozi la service-urile auto.

Marius a studiat prognoza de săptămâna trecută şi asta i-a salvat mult timp. Pentru că avea programare, a stat doar o oră la coadă.

Marius: Cei care îşi lasă anvelopele au întâietate. Alfel, nici nu vreau să ştiu cât se aşteaptă. Am văzut că e coadă până aproape de intersecţie. 

Alţii, în schimb, au bătut din poartă în poartă până au găsit un loc liber

Cosmin, şef tură service auto: Astăzi cred că este cel mai mare boom ca şi clienţi. Câte maşini aşteaptă? Sunt în jur de 80 de maşini la coadă. Până acum avem 60 de maşini la activ. Încercăm să facem peste media din ultimele zile. În momentul în care avem sub 8 grade seara, e timpul să schimbăm anvelopele.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă. Amenzile ajung la 2900 de lei şi reţinerea certificatului de înmatriculare. 

Meteorologii anunţă că asta a fost porţia de zăpadă pentru o vreme în Bucureşti.

Simona Căpşună, meteorolog Observator: În Bucureşti mai rămân condiţii de ninsoare slabă până spre miezul nopţii şi, pe alocuri, se mai pot depune un centimetru-doi de zăpadă, după care ceaţa este cea care ar putea pune probleme. Ninsorile vor mai continua în prima parte a nopţii în Bărăgan şi în Dobrogea, după care, mâine, doar în judeţele Constanţa şi Tulcea. 

De joi, vremea se va încălzi în toată ţara, iar temepraturile vor trece de 10 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Prima ninsoare din Bucureşti i-a luat prin surprindere pe şoferii cu anvelope de vară