Antena Meniu Search
x

Prima reprezentaţie din noua stagiune a Operei din Cluj a fost întreruptă de mascaţi

Stagiunea Operei din Cluj Napoca a început cu... dreapta. Cu Noua Dreaptă şi cu mascaţi. Cinci membri ai organizaţiei au întrerupt reprezentaţia.

Vezi și

Stagiunea Operei din Cluj Napoca a început cu... dreapta. Cu Noua Dreaptă şi cu mascaţi. Cinci membri ai organizaţiei au întrerupt reprezentaţia operei "Misă pentru Pace" exact în momentul în care pe scenă se cânta o chemare la rugăciune în limba arabă. Protestatarii au cântat imnul şi l-au atacat verbal pe directorul Operei. În cele din urmă au fost evacuaţi şi conduşi de mascaţi la secţia de poliţie. 

A fost momentul în care chemarea la rugăciune s-a transformat în scandal. Furioşi că pe scena Operei din Cluj Napoca răsună cuvintele "Allah e mare!", membrii Noii Drepte au întreruprt reprezentaţia.

Deşi mesajul operei este unul de pace şi înţelegere, reprezentanţii organizaţiei l-au privit ca pe un afront. Spectatorii nu au fost însă de aceeaşi părere.

Singurii care au ieşit au fost cei cinci membri ai Noii Drepte. În holul Operei au fost aşteptaţi de mascaţi.

Conducerea Operei nu a vrut să ofere un punct de vedere. Protestatarii de la Operă nu sunt la prima acţiune de acest gen. Călin Marincuş a fost unul dintre cei care a organizat contra-manifestaţia din timpul primului marş al diversităţii din Cluj Napoca. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Prima reprezentaţie din noua stagiune a Operei din Cluj a fost întreruptă de mascaţi