Antena Meniu Search
x

PRIMA REACŢIE a lui Traian Berbeceanu după ce a fost ACHITAT. Ce pedepse au primit cei care i-au înscenat dosarul

Fostul comisar BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a povestit în emisiunea ''La ordinea zilei'' de la Antena 3, cum a trăit desfăşurarea cazului său în justiţie. Potrivit acestuia, nu a fost vorba despre un război între instituţii, ci doar de procurori care i-au înscenat un dosar.

Vezi și

Fostul comisar BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a povestit în emisiunea ''La ordinea zilei'' de la Antena 3, cum a trăit desfăşurarea cazului său în justiţie. Potrivit acestuia, nu a fost vorba despre un război între instituţii, ci doar de procurori care i-au înscenat un dosar.

''Pur şi simplu, au fost procurori care nu şi-au făcut datoria sau care şi-au făcut în mod defectuos şi rău intenţionat activităţile, vorbesc aici de procurorii DIICOT de la Alba Iulia care mi-au înscenat acest dosar şi procurorii de la DNA care m-au ajutat şi pe care i-am prijinit cu probele şi indiciile pe care le aveam să dovedesc că sunt nevinovat şi că acel dosar a fost unul contrafăcut'', a spus Berbeceanu.

Traian Berbeceanu speră că ceea ce a trăit el să nu se mai repete, indiferent că este vorba de un poliţist, magistrat sau cetăţean de rând,

''Poate dosarul acesta, la momentul în care sentinţa ÎCCJ va fi definitivă va fi un punct de plecare ca astfel de situaţii să nu se mai repete. Nu faţă de un poliţist sau faţă de un magistrat sau faţă de o persoană din structurile de aplicare a legii, ci faţă de orice persoană din ţara asta, faţă de orice cetăţean.''

Comisarul-șef Traian Berbeceanu a fost achitat de toate acuzațiile de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după doi ani de la trimiterea în judecată a dosarului. Decizia nu este însă definitivă.

Pe de altă parte, fostul procuror-șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare. De asemenea, ofiţerul de poliţie judiciară de la BCCO Alin Mirel Muntean a fost condamnat la patru ani de închisoare, iar Nicolaie Cean, la trei ani.

Traian Berbeceanu a stat în arest aproape o lună, din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, în dosarul deschis pe numele lui de DIICOT Alba fără a avea probe, acuzaţia fiind de sprijinire a unei grupări suspectate de evaziune fiscală de peste 3,5 milioane de lei cu produse petroliere. După arestarea sa, Berbeceanu a fost schimbat din funcţie şi trimis, din decembrie 2013, să lucreze Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

În 1 noiembrie 2013, dosarul lui Traian Berbeceanu a fost preluat de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Alba la Structura Centrală a DIICOT. În iulie 2014, Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare.

În paralel, procurorii DNA au început o anchetă privind “fabricarea” dosarului lui Berbeceanu de către DIICOT Alba, prin care şeful de atunci al Direcţiei Ioan Mureşan, ajutat de Nicolaie Cean şi Alin Mirel Muntean, au vrut să îl reducă la tăcere pe fostul şef al BCCO Alba şi să obţină de la acesta materiale despre care credeau că i-ar fi putut incrimina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » PRIMA REACŢIE a lui Traian Berbeceanu după ce a fost ACHITAT. Ce pedepse au primit cei care i-au înscenat dosarul