Antena Meniu Search
x

Prima reconstituire a unei lupte daco-romane

A curs sânge pe câmpul de luptă şi mulţi au pierit de sabie şi suliţă. Nu a fost un conflict adevărat, ci o pemieră pentru România.

Vezi și

 A curs sânge pe câmpul de luptă şi mulţi au pierit de sabie şi suliţă. Nu a fost un conflict adevărat, ci o pemieră pentru România. Preţ de câteva ore, istoria a devenit prezent. Daci şi romani îmbrăcaţi în armuri grele, cu scuturi şi săbii în mâini, încearcă să pună la pământ inamicii. Cele două tabere luptă printre focuri puternice, în întunericul nopţii.

S-a dat marea bătălie pentru recucerirea Castrului Apoulon. Dacii au reuşit să recupereze cetatea, dar Decebal, plecat să caute ajutoare, a fost capturat. Copiii au rămas uimiţi de spectacol, de lupte şi de foc. Unii dintre ei au prins curaj de războinic.

Oameni din toate colţurile ţării au participat la festivalul de la Alba, curioşi să revadă frânturi de istorie şi au fost impreionaţi de organizare. Festivalul Cetăţilor Dacice are loc la Alba în fiecare an şi cuprinde un program amplu. La această ediţie, însă, organizatorii au vrut să ofere ceva special.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Prima reconstituire a unei lupte daco-romane