Antena Meniu Search
x

Prima seară în starea de alertă, petrecută în parcuri

După foarte mult timp, parcurile din Capitală au arătat ca într-un început normal de weekend. Bucureştenii au ieşit la plimbare cu bicicleta sau rolele şi au umplut aleile.

de Redactia Observator

la 16.05.2020, 14:15

Vezi și
  • Parcurile din Capitală s-au umplut de oameni.
  • Distanţarea socială nu a fost respectată întocmai.

Alţii au stat pe bănci şi s-au bucurat de prima zi în care ieşirea din casă nu se face cu declaraţie pe propria răspundere. În entuziasmul lor, oamenii au uitat, însă, de regula distanţării sociale.

În prima seară fără lacăte pe porţi, parcurile din Capitală s-au umplut de oameni. Vremea a fost numai bună de o plimbare cu bicicletele, rolele sau trotinetele. Au apărut şi primele constatări. Unii şi-au dat seama că şi-au mai pierdut din îndemânare. în perioada de izolare.

Localnic: Incerc sa ma plimb cu trotineta ca nu mai sunt familiarizat cu deblocarea, cu tot ce tine de ea.

Reporter: Cum va simtiti acum in libertate?

Localnic: Liber, dar ma inspaimanta putin volumul mare de oameni de pe strada.

Ar fi o explicaţie. Toţi au avut acelaşi plan pentru prima seară de libertate.

Şi aşa s-au învârtit minute în şir sau chiar ore pe alei. cu un zâmbet mai larg ca oricând şi cu o poftă uriaşă de a gusta libertatea. Un tânăr povesteşte că nu şi-a închipuit că se va bucura atât de mult că a scăpat de corvoada declaraţiilor pe proprie răspundere.

Localnic: De multe ori ma intrebam, cand vedeam un echipaj de politie, daca am declaratie, daca am completat-o bine. Era un stres pentru mine. Si acum cum este? E liber, e bine, e super. e super ok acum.

Localnic: E ca si cum as fi un nou-nascut. Sa te plimbi fara niciun stres, fara sa te intrebi daca am declaratie, am buletinul. Nu stiu, e minunat.

Minunat. Aşa au descris momentul şi oamenii care au venit în parc doar pentru a sta la taifas pe bancă. Cei care, în ultima vreme, au ieşit din case doar ca să meargă la cumpărături au fost cei mai entuziasmaţi că s-au redeschis parcuile.

Din prea mult entuziasm, în prima seară de libertate, unii dintre oamenii ieşiţi la distracţie au cam uitat de distanţarea socială. Şi nu toată lumea a respectat regula conform căreia se pot forma doar grupuri de trei persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Prima seară în starea de alertă, petrecută în parcuri