Antena Meniu Search
x

Un primar din Bistrița-Năsăud oferă terenuri la prețuri modice micilor investitori

"Nu lăsa să piară casa de la ţară", este sloganul sub care se desfăşoară proiectul primarului dintr-o comună din Bistrița-Năsăud. Edilul oferă terenuri la prețuri modice micilor investitori care doresc să investească în pensiuni. Astfel, speră primarul că localitatea pe care o păstoreşte va obține statutul de stațiune turistică. Şi cum era de aşteptat doritorii nu s-au lăsat mult aşteptaţi.

de Redactia Observator

la 01.07.2020, 17:35

Vezi și
  • Terenurile, oferite la prețuri avantajoase
  • Primarul vrea să transforme comuna Parva într-o stațiune turistica

Peisajele din Munţii Rodnei îţi taie respiraţia, iar tradiţiile şi ospitalitatea localnicilor te îmbie să descoperi zona la pas. Puţini, însă, au investit în turismul de aici, cel puţin până acum. Primarul comunei Parva promite că va transforma zona într-o staţiune turistică, pentru ca oricine să se poată bucura de bogăţia şi frumuseţea ei.

Ioan Strugari, primar Parva - Asta-i zona pe care o punem noi la dispoziţie. În partea stângă avem Vârful Bârlea sau lângă el este Peştera Tăuşoara, una dintre cele mai mari peşteri din România. Zona pe care o punem noi la dispoziţie este pentru cei care caută aventura, aventura de munte, aventura de căţărări, de drumeţii, aventura unei naturi sălbatice.

Micii investitori pot concesiona o suprafaţă între 3 şi 10 ari pentru o perioadă de 49 de ani. Pentru asta vor plăti anual 50 de euro. Iar pentru a-şi construi o pensiune, pot accesa fonduri europene. Tinerii au fost primii care au văzut oportunitatea.

Mica Elveţie, aşa cum o numesc localnicii, oferă celor care ajung să o viziteze peisaje de neuitat, aer curat, natură şi o oază de linişte, departe de agitaţia marilor oraşe. În curând însă, va putea oferi şi mai mult.

Ioan Strugari, primar Parva - Acolo am pregătit doar pentru terenul de sport ceva. Dincolo, sub el, este un drum care vine. Trebuie să facem un drum pentru a împărţi loturile de aici, iar zona de aici, va fi o zonă pentru un teatru de vară.

Zona este unică în Europa, prin diversitatea pe care o oferă. Turiștii pot vizita în zonă Parcul Naţional, Peștera Tăușoare, una dintre cele mai lungi din Europa, având 20 de km, dar și mănăstiri.

Ioan Strugari, primar Parva - Dar zona asta vrem să o promovăm turistic ca şi o alternativă de a salva zona, oferindu-le tinetrilor alte noi orizonturi, alte noi posibilităţi de a retrăi în zona asta. A fost o zonă foarte frumoasă şi trebuie rusă din nou în valoare. Vrem să facem o Elveţie, o ţară de vis a ardealului aici în nordul ardealului, unde să fie locaţia cea mai de mare atracţie turistică montană a Ardealului.

Nu exclude nici un turism cultural pentru că zona este şi una de cultură. Au crescut aici mari poeţi precum Coşbuc sau Rebreanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un primar din Bistrița-Năsăud oferă terenuri la prețuri modice micilor investitori