Antena Meniu Search
x

Un primar din Gorj strânge semnături ca să stopeze tăierile masive de pădure

Un primar din Gorj le-a pus gând rău hoţilor de lemne. Edilul vrea să strângă semnături ca să stopeze tăierile masive de pădure. În paralel, stă la pândă la marginea pădurilor şi avertizează că îi va fotografia pe cei prinși pe picior greșit și îi va da pe mâna Poliției.

de Redactia Observator

la 13.01.2020, 16:53

Vezi și

Un primar din Gorj le-a pus gând rău hoţilor de lemne. Edilul vrea să strângă semnături ca să stopeze tăierile masive de pădure. În paralel, stă la pândă la marginea pădurilor şi avertizează că îi va fotografia pe cei prinși pe picior greșit și îi va da pe mâna Poliției. Numai anul trecut, oamenii legii au confiscat 1.500 de metri cubi de lemne tăiate ilegal din pădurile din zonă.

Revoltat că pădurile sunt defrişate masiv în fiecare an, primarul comunei Turburea trage un nou semnal de alarmă în privinţa tăierilor de pădure. Speră să stopeze acest fenomen cu o petiţie, dar şi cu multe verificări făcute pe cont propriu în teren.

În doar trei ani, peste opt mii de metri cubi de lemne s-au tăiat din pădurile comunei Turburea. Stau mărturie cioatele care au mai rămas în codri care se golesc în fiecare iarnă. În special iarna, localnicii văd tot mai des maşini sau căruţe încărcate cu lemne.

Statisticile poliţiştilor stau dovadă că au crescut furturile din pădure. Numai anul trecut, oamenii legii au făcut, împreună cu pădurarii, 3.500 de controale şi au tras pe dreapta 4.500 de maşini şi căruţe încărcate cu lemne. Nu au lipsit amenzile și dosarele penale. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Turburea este printre localităţile gorjene bogate în păduri. Mai are peste două mii de hectare de pădure.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Stiri sociale » Un primar din Gorj strânge semnături ca să stopeze tăierile masive de pădure