Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Primăria București construiește cimitire cu 12 mii de locuri, pentru scenaruul unei calamități

În aşteptarea unei calamităţi, Primăria Capitalei vrea să construiască cimitire. 12 mii de locuri de veci urmează să apară în Bucureşti. Acum, spun autorităţile, nu ar fi loc decât pentru 900 de victime, la marginea oraşului.

de Redactia Observator

la 24.11.2018 , 20:47

În aşteptarea unei calamităţi, Primăria Capitalei vrea să construiască cimitire. 12 mii de locuri de veci urmează să apară în Bucureşti. Acum, spun autorităţile, nu ar fi loc decât pentru 900 de victime, la marginea oraşului. Mormintele aflate mai aproape de centru se negociază la sânge. Costurile se ridică la zeci de mii de euro.

Negocierile în cel mai cunoscut cimitir din Capitală se fac direct cu familiile îndoliate şi numai pe bani mulţi. Locurile de la municipalitate sunt limitate. Numai 900 în întreg Bucureştiul şi câteva mii în caz de calamitate.

În aceste condiţii, autorităţile se gândesc că nu ar avea ce să facă cu victimele în cazul unui dezastru de proporţii şi propun înfiinţarea unor noi cimitire. Dacă un cutremur de 7,5 pe Richter ar lovi mâine Capitala, de exemplu, peste 3.000 de oameni ar muri doar în câteva zile, conform unui scenariu anunţat în exerciţiul Seism 2018, cel mai mare organizat vreodată. Din cele peste 1.200 de clădiri şubrede, doar câteva zeci au fost consolidate în ultimii 27 de ani.

Vezi și

Pentru o astfel de tragedie, autorităţile pregătesc 12 mii de locuri de veci. Iar pentru asta, compania municipală a solicitat Consiliului General majorarea capitalului cu 45 de milioane de lei.

Până atunci, bucureştenii cumpără locuri de veci de pe internet.

În cimitirele municipalităţii costul de înhumare nu depăşeşte două mii de lei. Proiectul prin care ar urma să se construiască trei noi cimitire în Bucureşti a fost deja votat, în şedinţa Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Primăria București construiește cimitire cu 12 mii de locuri, pentru scenaruul unei calamități