Antena Meniu Search
x

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, încătuşat de procurorii DNA

Primarul celui mai bogat sector al capitalei a fost încătuşat de procurorii DNA şi reţinut pentru 24 de ore. Andrei Chiliman este acuzat de trafic de influenţă şi alte fapte grave, comise alături de doi consilieri şi un apropiat. Şi ei au fost reţinuţi

Vezi și

Primarul celui mai bogat sector al capitalei a fost încătuşat de procurorii DNA şi reţinut pentru 24 de ore. Andrei Chiliman este acuzat de trafic de influenţă şi alte fapte grave, comise alături de doi consilieri şi un apropiat. Şi ei au fost reţinuţi

Împreună ar fi reuşit să ia şpagă 300 de mii de lei - un procent considerabil din valoarea unor contracte pentru reabilitarea blocurilor. 

Un om politic puternic, cu o carieră ce-l făcea să pară de neclintit. Alesul locuitorilor celui mai înstărit sector al capitalei, cu trei mandate consecutive, primarul sectorului 1 este încătuşat. Puţin înainte de miezul nopţii, de la Sediul DNA Ploieşti, Andrei Chiliman pleacă nedumerit. Se pregăteşte să înnopteze într-o celulă. Procurorii au decis să-l reţină pentru 24 de ore.

Totul a fost normal până la ora 15.00. Edilul se întorcea de la Burxelles când i-a fost prezentat mandatul, pe aeroportul Otopeni. Drumul către Ploieşti a durat o oră, dar a părut mai lung ca niciodată.

Pe aceeaşi uşă au intrat şi 2 angajaţi ai primăriei sectorului 1. Consilierul Ion Brad arăta mult mai multă îngrijorare decât colega lui, Ioana Costescu, mâna dreaptă a edilului.

De audieri n-a scăpat nici fostul deputat Moisescu Vlad Octavian. Procurorii au emis ordonaţă de reţinere şi pe numele lor, pentru fapte de corupţie comise în complicitate cu Chiliman. Ancheta a fost desprinsă din dosarul cumnatului premierului Ponta, Iulian Herţanu, spun surse judiciare. Numele comun din acest dosar, care face legatură între cazul canalizării de la Comarnic si activitatea Primariei Sectorului 1, este Gheorghe Boeru, patronul unei firme de construcţii reţinut de DNA.

Lucrarile de asfaltare şi anveloparea blocurilor l-au adus pe Andrei Chiliman în vizorul DNA. Primarul celui mai bogat sector al Bucureştiului e suspectat că ar fi încasat 10 procente din valoarea contractelor. Adică 300.000 de lei, şpagă împăţită în funcţie de munca depusă de fiecare om. Andrei Chiliman îşi oprea 30% din comision, iar 10% din bani erau dirijaţi pentru finanaţarea organizaţiei sectorului 1 a PNL.

Procurorii au făcut toată ziua percheziţii la Primăria sectorului 1. Au căutat dovezi de corupţie în birourile folosite de edilul Andrei Chiliman dar şi în locuinţa acestuia.

Politicianul este extrem de bogat, potrivit declaraţiei de avere. Este proprietarul a 24 de terenuri. Are 4 case şi 4 apartamente în Capitală plus două case la ţară. În declaraţie mai sunt trecute două maşini, bijuterii estimate la 20 de mii de euro, obiecte de artă de 150 de mii de euro, şi mai multe conturi în lei şi valută.

Andrei Chiliman este primarul sectorului 1 începând din iunie 2004.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, încătuşat de procurorii DNA