Antena Meniu Search
x

Record la creşterea preţurilor, anunţat de Banca Naţională

România a intrat în primăvara celor mai mari scumpiri din ultimii ani. Pentru prima dată în istoria mandatului său, guvernatorul BNR a fost chemat în Parlament.

Vezi și

România a intrat în primăvara celor mai mari scumpiri din ultimii ani. Pentru prima dată în istoria mandatului său, guvernatorul BNR a fost chemat în Parlament să explice ce se întâmplă cu inflaţia.

Ultimele cifre oficiale confirmă că viaţa românilor e tot mai scumpă. Inflaţia a crescut de la o lună la alta. Asta înseamnă preţuri mai mari în raport cu puterea de cumpărare. 

Noile preţuri la gaze şi energie electrică au adus furtuna. Până acum, cel mai mult s-au scumpit fructele, legumele şi conservele. Chemat în premieră la raport în Parlament, guvernatorul BNR anunţă că inflaţia ar putea fi temperată abia spre finalul anului. Sunt rezultatele în lanţ ale măsurilor adoptate anul trecut, care abia acum îşi văd efectele, susţine Mugur Isărescu.

Avertismentul prim-vicegurnatorului BNR este însă cu mult mai dur. Ne putem îndrepta spre o nouă criză financiară, spune Florin Georgescu. 

În pericol sunt şi ratele românilor. Creşterile de preţuri vin, de multe ori, la pachet şi cu creşterea indicelui ROBOR. Astăzi, pe piaţa interbancară a mai urcat puţin. Şi nici euro nu se simte prea bine. Se apropie de 4 lei şi 66 de bani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Record la creşterea preţurilor, anunţat de Banca Naţională