Antena Meniu Search
x

Primele concluzii ale anchetei accidentului aviatic din Apuseni: De ce s-a prăbuşit avionul

Vremea pare să fi stat la baza producerii tragediei din Apuseni. Asta se arată în raportul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS).

Vezi și

Primele date din anchetă au fost făcute publice astăzi şi arată că zona cu înghet puternic şi condiţiile nefavorabile au dus la reducerea din altitudine şi în final la prăbuşirea aeronavei pilotate de Adrian Iovan.

Acelaşi raport arată că antena aeronavei, care ar fi trebuit să emită semnalele necesare identificării locaţiei, nu a fost găsită.

În avion se afla o echipă medicală care mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta Aura Ion era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă. Ambii şi-au dat suflarea în Munţii Apuseni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Primele concluzii ale anchetei accidentului aviatic din Apuseni: De ce s-a prăbuşit avionul