Antena Meniu Search
x

PRIMELE IMAGINI cu supravieţuitorii avalanşei din RETEZAT. Un martor a povestit CUM AU MURIT Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi (VIDEO)

Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi au murit sâmbătă într-o avalanşă din Munţii Retezat, iar martorii au povestit cum s-a întâmplat tragedia. Aveau 13 şi 12 ani şi erau deţinători de recorduri mondiale de ascensiune pe mai multe vârfuri de peste 5.000 de metri din lume.

Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi au murit sâmbătă într-o avalanşă din Munţii Retezat, iar martorii au povestit cum s-a întâmplat tragedia. Aveau 13 şi 12 ani şi erau deţinători de recorduri mondiale de ascensiune pe mai multe vârfuri de peste 5.000 de metri din lume.

Însoţiţi de taţii lor, şi ei alpinişti experimentaţi şi antrenorii celor doi, Dor Geta şi Erik au fost prinşi de avalanşă sub vârful Peleaga, pe care îl urcat într-o tură de antrenament. Se pregăteau să escaladeze în iulie vârful Lenin, de peste 7.000 de metri.

După mai bine de 5 ore de când au fost anunţaţi salvamontiştii şi jandarmii locali, la Cârnic au sosit cinci dintre cei şapte membri ai grupului surprins de avalanşă. Doi dintre ei răniţi, sora lui Erik şi tatăl Getei. Ei au fost aduşi de pe creastă la cabana Genţiana de un grup de montagniarzi de la Cristian Adventure. De acolo au coborât cu ajutorul salvamontiştilor.

Pe acelaşi subiect

În grupul care a acordat pe creastă primul ajutor a fost şi un bprbat care a povestit ce s-a întâmplat de fapt: "O fată are probleme la coloană, e cu tatăl ei, i-a murit fratele. Viscol foarte puternic, temperatură - 15. Au mers pe traseul de vară, a venit avalanşă de deasupra şi i-a prins şi i-a lovit de pietre."

Acelaşi martor a explicat şi că trupurile lui Erik şi al lui Dor Geta au fost lăsate la locul avalaneşi, pentru că nu puteau fi transportate şi după ele vor urca salvamontiştii: "Dura foarte mult să se ducă acum după ei. Vor pleca mîine de dimineaţă, la Genţiana e plin de salvamontişti acolo, vor pleca mâine la prima oră. Când s-au dus cei de la Cristian Adventure era prea târziu, pentru că erau loviţi de pietre."

CITEŞTE ŞI: Sfâșietor! Ultimul mesaj postat de alpinista Dor Geta Popescu pe Facebook, înainte de avalanșa ucigașă. Tânăra nu împlinise încă 14 ani

CITEŞTE ŞI: DESTIN TRAGIC! Erik Gulacsi, a doua victimă a avalanşei din Retezat, avea 12 ANI. Era coleg de club cu Dor Geta Popescu

CITEŞTE ŞI: REACŢIE virulentă a şefului Salvamont Hunedoara, după moartea celor doi adolescenţi în Retezat: "Ei înşişi au declanşat avalanşa"

CITEŞTE ŞI: MAREA DRAGOSTE A UCIS-O! Una dintre victimele avalanşei din Retezat este DOR GETA POPESCU, copilul minune al alpinismului românesc

CITEŞTE ŞI: CUTREMURĂTOR! Ultimul interviu cu DOR GETA POPESCU. A râs tot timpul şi a vorbit despre visele ei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » PRIMELE IMAGINI cu supravieţuitorii avalanşei din RETEZAT. Un martor a povestit CUM AU MURIT Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi (VIDEO)