Antena Meniu Search
x

Primele rezultate ale anchetei privind accidentul din Muntenegru

Primele rezultate ale anchetei legate de tragicul accident arata ca soferul autocarului probabil a fost orbit de lumina soarelui

Carosabilul era umed in momentul in care autocarul romanesc din Muntenegru a iesit din tunelul rutier si este posibil ca soferul sa fi fost incomodat scurt timp de lumina foarte puternica a soarelui, pierzand controlul asupra vehiculului, in curba, releva primele elemente ale anchetei.

Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, accidentul s-a produs la iesirea autocarului dintr-un tunel rutier, informeaza Mediafax. In aceste conditii, la care se adauga viteza care nu era adaptata la acel segment de drum, soferul probabil a pierdut controlul asupra vehiculului, a patruns pe contrasens, pentru ca exista o curba usoara, a rupt balustrada de securitate a podului si a cazut in prapastie. Potrivit site-ului cotidianului Dan, anchetatorii analizeaza aceasta ipoteza pe baza declaratiilor supravietuitorilor si altor martori.

Autoritatile din Muntenegru au gasit tahograful autocarului romanesc cazut in prapastie, iar datele dispozitivului vor fi decodificate pentru a se stabili parametrii de circulatie in momentul accidentului si cine se afla la volan. "Am gasit tahograful. Dispozitivul va fi util in demersul de stabilire a cauzei accidentului", a declarat procurorul Vojislav Grujici, citat de site-ul ziarului Vijestima.

Autoritatile muntenegrene incearca sa stabileasca circumstantele in care autocarul romanesc a cazut in prapastie. Numerosi supravietuitori sustin ca soferul circula cu viteza destul de mare. Limita de viteza pe acel segment de drum este de 40 de kilometri pe ora.

Foto: rtcg.me

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Primele rezultate ale anchetei privind accidentul din Muntenegru