Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Primii tripleti nascuti in Romania, in urma fertilizarii in vitro

Iulia, Andreea si Cristina sunt primii tripleti nascuti in Romania, in urma fertilizarii in vitro. Au venit pe lume acum 16 ani, la un spital din Constanta.

Vezi și

Dupa ani intregi in care mama a urmat tratamente costisitoare, a batut la usa medicilor si a sperat intr-o minune si-a vazut visul implinit la o clinica din Timisoara, intr-un an in care, in Romania, infertilitatea nu era considerata o boala, iar statul nu finanta tratamente care sa-i ajute pe tineri sa devina parinti.

Noua ani femeia a luptat sa aiba copii: "Facand multe tratamente, umbland pe la multi medici, pana cand intr-o zi am gasit, intr-un ziar, clinica de la Timisoara".

Acolo a auzit pentru prima oara de fertilizarea artificiala. O metoda pe care un medic o experimentase cu succes inca din 1995.

“Era ca si cum te-ai agata de ultimul fir. Stateam asa cu pumnii stransi si in mintea mea imi ziceam: da Doamne sa se prinda. Daca Dumnezeu a vrut sa fie trei, inseamna ca o sa le poarte de grija”, povesteste mama fetelor.

Sapte luni mai tarziu, au venit pe lume Iulia, Cristina si Andreea. Primii tripleti nascuti in Romania in urma unei fertilizari in vitro. Fetele au crescut frumos. Nedespartite, desi diferite. Din toamnã, toate vor urma Liceul Pedagogic.

In Romania, in ultimii doi ani,  peste 100 de copii au venit pe lume prin fertilizare in vitro, dar cu bani de la stat. In paralel, multe cupluri care au apelat la aceasta metoda au platit pana la 3.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Primii tripleti nascuti in Romania, in urma fertilizarii in vitro