Antena Meniu Search
x

Principesa Margareta, vizită la Târgul de Crăciun din Iași

Atmosfera de sărbătoare s-a instalat în toată ţara. La Iaşi, târgul de Crăciun a fost deschis chiar de membrii Casei Regale, în prezenţa a mii de oameni.

de Redactia Observator

la 01.12.2019, 17:12

Vezi și

Atmosfera de sărbătoare s-a instalat în toată ţara. La Iaşi, târgul de Crăciun a fost deschis chiar de membrii Casei Regale, în prezenţa a mii de oameni. Alături de Moş Crăciun, spiriduşi şi reni, ieşenii au cântat colinde şi au ciocnit câte un pahar de vin în cinstea oaspeţilor. La Cluj, târgul de sărbători are toate şansele să intre şi anul acesta în topul celor mai frumoase de pe continent.

Atmosferă de sărbătoare, un brad imens împodobit ca-n basme şi mii de luminiţe. Aşa a fost întâmpinată familia regală în Piaţa Unirii din Iaşi.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Alteța Sa, Principele Radu au avut cea mai importantă misiune importantă: să deschidă oficial Târgul de Crăciun din oraş. Apoi, au primit şi titlurile de cetățeni de onoare ai oraşului.

La inima oraşului, zeci de căsuțe luminate îşi aşteaptă oaspeţii cu de toate: de la plăcinte, suveniruri, până la ciubucuri şi jucării, nimeni nu pleacă acasă cu mâna goală. În acest an însă atracția târgului este alta.

Coadă a fost şi la tarabele cu turte româneşti coapte pe plită, ca la bunica la ţară. Simple sau cu ciuperci, s-au potrivit perfect cu vinul fierbinte, aromat cu coajă de portocală şi scorţişoară.

Pentru membrii familiei regale însă emoţiile au fost încă de dimineaţă. În prezenţa a sute de oameni, au dezvelit statuia Regelui Ferdinand, din faţa Primăriei. Au încheiat astfel seria evenimentelor care au marcat centenarul Marii Uniri. La final, Majestatea Sa a primit din partea unui domn şi un cadou.

Căsuţele decorate ca într-o poveste, serile de colinde, aroma de turtă dulce, ciocolată caldă şi vin fiert au pus târgul de Crăciun din Cluj-Napoca pe lista celor mai impresionante din Europa. Alături de Viena, Budapesta şi Praga.

Pentru al doilea an consecutiv, târgul a fost nominalizat alături de alte 24 de pe tot continentul în competiţia celor mai frumoase din Europa. Clasamentul final va fi stabilit pe 10 decembrie, după voturile online.

Târgul de Crăciun din Capitală are peste 130 de căsuţe care vor fi deschise până pe 26 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Principesa Margareta, vizită la Târgul de Crăciun din Iași