Antena Meniu Search
x

Prinţul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa

Vizita în România a prinţului Charles s-a încheiat. În cele patru zile petrecute la noi în ţară, moştenitorul Coroanei Britanice s-a relaxat pe domeniul liniştit de pe Valea Zălanului.

Vezi și

 Vizita în România a prinţului Charles s-a încheiat. În cele patru zile petrecute la noi în ţară, moştenitorul Coroanei Britanice s-a relaxat pe domeniul liniştit de pe Valea Zălanului, a făcut plimbări în pădure şi a stat la poveşti cu localnicii.

După odihnă, Alteţa sa regală a trecut şi pe la Bucureşti, unde a avut un program încărcat. S-a întâlnit cu preşedintele la Cotroceni şi a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti.

Un avion privat aştepta, în această după-amiază, să-l ducă pe prinţul de Wales înapoi acasă. Ca de fiecare dată, oaspetele de viţă nobilă a fost extrem de discret. Dar, şi foarte darnic cu laudele, pentru ţara noastră.

La Facultatea de Drept, înconjurat de personalităţi din mediul academic, prinţul a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti. Înainte de ceremonia de acordare a titlului, prinţul de Wales s-a văzut la Cotroceni cu Traian Băsescu.

Apoi, a avut timp şi pentru o întrevedere cu Daciana Sârbu. Nu şi-a ignorat nici prietenii pe tot parcursul sejurului în România. Din nou a petrecut timp la conacul din Valea Zălanului, la invitaţia contelui Kalnoky. Şi a bătut la pas domeniul împreună cu apropiaţii săi. Dar nu s-a dat înapoi nici de la discuţiile cu oamenii locului.

De trei ani îi oferă palincă din producţia proprie. Anul acesta, a străbătut 500 de kilometri ca să îl vadă. Nea Sandu nu s-a dus cu mâna goală la conac. Ca şi în anii trecuţi, i-a dus prinţului pălincă de prune şi pere.

Dar şi o gutuiată, preparată special pentru moştenitorul Coroanei. Ca semn de mulţumire, nea Sandu a fost găzduit într-una dintre casele tradiţionale de pe domeniul de la Covasna, unul dintre locurile preferate ale prinţului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Prinţul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa