Antena Meniu Search
x

Schimbări majore la școlile de Poliție! Viitorii candidaţi scapă şi de grija limitei de înălţime

Ţară, ţară vrem poliţişti! Ca să îmbrace cât mai mulţi români în uniformă, Ministerul de Interne a renunţat chiar şi la regula înălţimii.

Vezi și

Ţară, ţară vrem poliţişti! Ca să îmbrace cât mai mulţi români în uniformă, Ministerul de Interne a renunţat chiar şi la regula înălţimii, atât pentru băieţi cât şi pentru fete. Probele sportive se schimbă şi ele complet. Se ţin doar în sală, iar viitorii poliţişti trebuie să treacă proba de săritură la capră, dar şi să demonstreze că au echilibru.

O singură probă Dar care testează 11 abilităţi succesiv. Concentrarea, viteza, echilibrul, anduranţa şi condiţia fizică sunt cele mai importante calităţi. Baremul de trecere este sub minutajul de 2:25, atât pentru fete, cât şi pentru băieţi. 

Astăzi, demostraţia au făcut-o studenţii de la Academia de Poliţie. Chiar dacă proba nu este pentru ei, ci pentru colegii lor, subofiţeri, traseul a pus probleme celor... mai puţin antrenaţi.

Traseul a fost testat şi de un nou angajat al Ministerului de Interne. Campioana Olimpică la scrimă, Loredana Dinu. 

LOREDANA DINU, campioană olimpică la scrimă:

Am trişat. Nu am făcut încălzire. Mă gândeam că poate scap. Sunt probe relativ uşoare şi doar cu puţin antrenament înainte de probe nimeni nu ar trebui să aibă probleme. 

Şi pentru că reporterul Observatorului nu am vrut să stau pe bancă, s-a echipat corespunzător şi a încercat traseul deloc uşor.

Traseul din sală este dedicat şcolilor de poliţie de agenţi şi subofiţeri. Pentru înscriere a fost eliminată o condiţie extrem de importantă. Înălţimea. 

VALERIU MIHAI, subsecretar de stat MAI:

Nu toată lumea, din cei care intră în şcoli, vor lurca în operativ. Pentru celelalte posturi avem nevoie de oameni pregătiţi. Înălţimea nu este atât de importantă. 

Începând din ianuarie, anul viitor, prima serie de subofiţeri va da acest tip de examen. Şi, în fiecare an, vor fi două promoţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Schimbări majore la școlile de Poliție! Viitorii candidaţi scapă şi de grija limitei de înălţime