Antena Meniu Search
x

Probele la sistemul RoAlert au băgat spaima în români

Sistemul RoAlert testează de câteva zile nervii românilor! Sute de mesaje au fost trimise în toată ţara. Pe unii i-au surprins la volan, în metrou sau la serviciu, iar pe alţii i-au trezit din somn. La Oradea, o tânără a fost scoasă din sala de examen, după ce alerta primită a dat-o de gol.

de Redactia Observator

la 26.07.2019, 21:58

Vezi și

Sistemul RoAlert testează de câteva zile nervii românilor! Sute de mesaje au fost trimise în toată ţara. Pe unii i-au surprins la volan, în metrou sau la serviciu, iar pe alţii i-au trezit din somn. La Oradea, o tânără a fost scoasă din sala de examen, după ce alerta primită a dat-o de gol că avea telefonul mobil la ea. Testul are şi partea bună. Ne pregăteşte pentru situaţii de urgenţă reală când un astfel de mesaj ne poate salva viaţa.

De mai bine de o săptămână, telefoanele românilor sunt asaltate de mesaje Ro-Alert. Nu sunt alerte care avertizează asupra unui pericol real, sunt doar teste pe care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă le face în această perioadă. Testele i-au enervat pe românii care se aflau în  trafic, în metrou sau la serviciu. 

Mesajele sunt audio şi pot fi auzite, chiar dacă telefonul este setat pe modul silenţios. Au avut şi un efect la care nimeni nu se aştepta. O tânără care susţinea examenul de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea a fost dată afară din sală după o astfel de alertă. Nu a avut nicio scuză, însă. Tânăra nu avea voie cu telefonul mobil în sala de examen. Pe unii, mesajele i-au speriat.

465 de astfel de mesaje au fost trimise în ultimele nouă zile. 

Şeful Centrului Operaţional Naţional susţine că "am utilizat sistemul şi pe timpul nopţii, dar numai aşa putem identifica aceste probleme. Iar în al doilea rând, insistăm pe faptul de a nu dezactiva sistemul, setările care permit accesarea sistemului".

Igonorarea unui astfel de mesaj, atunci când este o urgenţă reală, ne poate costa viaţa. 

Românii vor mai primi astfel de mesaje până la sfârşitul lunii. Sistemul trimite alerte în caz de fenomene meteo extreme sau alte pericole majore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Probele la sistemul RoAlert au băgat spaima în români