Antena Meniu Search
x

Probleme cu apa curentă în nouă localităţi din Galaţi, din cauza reţelei electrice

Nouă localităţi din judeţul Galaţi sunt nealimentate total sau parţial cu apă curentă, din cauza problemelor apărute la reţeaua de energie electrică determinate de vântul puternic şi de ninsorile de săptămâna trecută, informează News.ro

Nouă localităţi din judeţul Galaţi sunt nealimentate total sau parţial cu apă curentă, din cauza problemelor apărute la reţeaua de energie electrică determinate de vântul puternic şi de ninsorile de săptămâna trecută, informează News.ro

Societatea Apă Canal SA Galaţi a anunţat, luni, într-un comunicat, că nouă localităţi din judeţul Galaţi sunt afectate total sau parţial de lipsa alimentării cu apă, fiind vorba despre comunele Movileni, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu, Slobozia Conachi, Pechea, Cavadinesti şi oraşele Bereşti şi Târgu Bujor.

În unele dintre aceste localităţi, acolo unde a fost tehnic posibil, s-au montat generatoare pentru suplinirea temporară a lipsei energiei electrice, pentru a se putea asigura alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor.

În prezent, se furnizează apă provizoriu cu ajutorul generatoarelor la gospodăriile de apă din Slobozia Conachi, Pechea, Oraş Bereşti (60% din oras) şi Târgu Bujor.

În restul localităţilor, inclusiv în municipiile Galaţi şi Tecuci, s-a reintrat în parametrii normali de furnizare a apei potabile începând din 22 aprilie.

Imediat ce echipele Electrica vor reuşi realimentarea cu energie electrică în aceste localităţi, reprezentanţii Apă-Canal dau asigurări că vor face tot posibilul să se reintre cât mai operativ în regimul normal de furnizare a apei potabile.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Galaţi, în urma fenomenelor meteorologice extreme din perioada 19-21 aprilie au fost identificaţi în teren peste 200 de stâlpi distruşi, cu 40 de linii de medie tensiune şi 200 de staţii de medie tensiune afectate.

În judeţul Galaţi, potrivit unui comunicat al societăţii Electrica, luni, la ora 15.00, erau nealimentate cu energie electrică 29 localităţi: Corod, Pechea, Matca, Gohor, Munteni, Barcea, Drăgăneşti, Umbrăreşti, Jorăşti, Tg. Bujor, Fundeni, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Piscu, T.Vladimirescu, Folteşti, Frumuşiţa, Bălăbăneşti, Bereşti-Meria, Căvădineşti, Suceveni, Cosmeşti, Movileni, Cuca, Costache Negri, Tuluceşti, Griviţa, Fântânele, Măstăcani.

Sucursala Electrica Galaţi are în acest moment 59 de echipe pe teren, care acţionează pentru remedierea defecţiunilor apărute. 

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Probleme cu apa curentă în nouă localităţi din Galaţi, din cauza reţelei electrice