Problemele apicultorilor români în perioada pandemiei de coronavirus
Probleme au şi apicultorii noştri. Mierea noastră se obţine greu, intră şi mai greu în supermarketuri, iar marii producători din statele non UE practică preţuri cu care este imposibil să concurezi.
Probleme au şi apicultorii noştri. Mierea noastră se obţine greu, intră şi mai greu în supermarketuri, iar marii producători din statele non UE practică preţuri cu care este imposibil să concurezi.
Sunt anumite condiţii care trebuie ndeplinite pentru ca albinele s produc miere. Vremea trebuie să fie blândă şi câmpurile înflorite. Iar n ultimii ani, apicultorii găsesc tot mai greu locuri prielnice. În plus, fluctuaţiile tot mai mari de temperaturi au afectat coloniile de albine.
Nici să vândă mierea nu le e prea uşor micilor producători. Acum, criza generată de pandemie i-a lovit puternic şi pe ei, mai ales că mulţi clienţi veneau direct la stupină să cumpere.
Este o miere specială pentru faptul că este bună pentru organele interne, este aşa zisa miere de mărăcini, culeasă dintr-o tarla de peste 70 de hectare.
În plus, este un îndulcitor mult mai bun decât zahărul şi este perfectă pentru deserturi.
Nu trebuie să exagerăm, însă, cu consumul. 2, 3 linguriţe de miere pe zi sunt de ajuns, spun specialiştii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰