Antena Meniu Search
x

Procesiune de Rusaii prin ploaie

Mii de credincioşi au participat la o slujbă impresionantă de Rusalii, la Cluj-Napoca.Oamenii au pornit într-o procesiune prin centrul oraşului, alături de un sobor de peste 100 de preoţi

Vezi și

Mii de credincioşi au participat la o slujbă impresionantă de Rusalii, la Cluj-Napoca.Oamenii au pornit într-o procesiune prin centrul oraşului, alături de un sobor de peste 100 de preoţi. 

După ce a oficiat Vecernia Plecării Genunchilor, Înalt PreaSfinţia Sa Andrei Andreicuţ şi cei peste 100 de preoţi din sobor i-au îndrumat pe credincioşi într-o procesiune de rugăciune prin centrul oraşului.

Mii de credincioşi au răspuns invitaţiei, deşi pe cer se adunau nori negri de furtună. S-au rugat pentru sănătate şi iertare, iar când norii s-au rupt, oamenii au primit ploaia torenţială ca un semn de binecuvântare.

Punctul final al procesiunii a fost Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, unde credincioşii unde au participat la slujba de sfinţire a apei mici. O tradiţie ardelenească, ţinută în fiecare an în ziua de Rusalii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Procesiune de Rusaii prin ploaie