Antena Meniu Search
x

Procesiune in premiera pe strazile din Bacau

Aproape zece mii de oameni au luat parte la cea mai impresionanta ceremonie religioasa organizata vreodata in oras, cu ocazia anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena

Vezi și

Credinciosii s-au rugat pentru sanatate, dar si pentru ploaie si au atins racla cu moastele mai multor sfinti, scoasa din Biserica de la Arhiespiscopia din Roman. Procesiunea a inceput la Biserica Precista din Bacau. Acolo au fost aduse icoanele facatoare de minuni de la manastirile Giurgeni si Trifesti, in prezenta Preasfintitului Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Dupa binecuvantarea de inceput, Preasfintia Sa a rostit mai multe rugaciuni speciale pentru ploaie.

Cu capetele plecate si cu gandurile indreptate spre mila lui Dumnezeu, clericii si credinciosi, insotiti de icoana Sfintilor Imparati Constantin si Elena, au pornit spre Catedrala "Inaltarea Domnului". Au rostit tot drumul cantari specifice perioadei pascale. A fost o procesiune in premiera pentru oras care a adunat aproape zece mii de credinciosi. "Sunt o crestina adevarata. Acum vreo cateva luni am avut o mare durere in suflet, mi-a murit fata. Acum parca simt ca sunt aproape de ea", a povestit o femeie.

Procesiunea s-a incheiat la Biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena", unde au fost depuse spre inchinarea credinciosilor cele doua icoane facatoare de minuni, precum si sfintele moaste de la Catedrala arhiepiscopala din Roman. Ele vor sta acolo pana maine, cand credinciosii ii sarbatoresc pe cei doi sfinti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Procesiune in premiera pe strazile din Bacau