Antena Meniu Search
x

Procurorii DNA au adunat peste 10 milioane de lei, în 2015, din cauțiuni

Cauţiunea - noul trend la DNA. Cum închisorile sunt pline şi la Arestul Central nu mai sunt paturi, procurorii au găsit o nouă soluţie pedeapsă pentru inculpaţi. Mai ales că aceasta asigură şi bani în plus la bugetul de stat

Vezi și

 Cauţiunea - noul trend la DNA. Cum închisorile sunt pline şi la Arestul Central nu mai sunt paturi, procurorii au găsit o nouă soluţie pedeapsă pentru inculpaţi. Mai ales că aceasta asigură şi bani în plus la bugetul de stat. În ultima jumătate de an, anchetatorii au adunat peste 10 milioane de lei din cauţiuni. Şi noi avem şi un top al lor.

Pentru că nu a avut bani, o asociată a fostului ministru a adus Băile Băghiş ca asigurare pentru libertatea ei. Pe locul 2 se află Radu Budeanu, inculpat pentru trafic de influenţă în acelaşi dosar. Cauţiunea lui - 2 milioane de lei.

Locul 3 ii revine primarului Cristian Popescu Pierdone care a plătit o cauţiune de 1,5 milioane de lei în dosarul Colectiv. Pentru că nu a avut bani lichizi, a adus. bunuri.

Chiar şi-aşa, deocamdata România se află departe de valoarea cauţiunilor stabilite în lume. Cea mai mare plătită vreodată a fost stabilită de procurorii americani epntru eliberarea lui Robert Durst, un magnat imobiliar acuzat de crimă. Acesta a scos plătit nici mai mult nici mai puţin de 3 miliarde de dolari.

În cazul cauţiunilor, la finalul procesului, dacă se stabileşte vinovăţia suspecţilor, banii sunt luaţi de stat. Dacă nu, se returnează acestora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Procurorii DNA au adunat peste 10 milioane de lei, în 2015, din cauțiuni