Antena Meniu Search
x

Observator Special: Produsele BIO "de-a gata" sunt adevarate bombe calorice

Platesti dublu si mananci nesanatos. Cam asta se intampla cu majoritatea produselor naturale expuse pe rafturile magazinelor.

Vezi și

Daca v-ati gandit ca salata gata facuta, cu fel si fel de sosuri, este sanatoasa, sa stiti ca nu prea este asa.

Nutritionistii sustin ca salatele "de-a gata" sunt adevarate bombe calorice. Asta ca sa nu mai discutam si despre pleiada de conservanti pe care o contin. In consecinta, indicat este sa va cumparati din piata legumele si fructele si sa va pregatiti singuri mesele si bauturile. E singura modalitate prin care va veti hrani cu adevarat sanatos.

O supa crema de legume cumparata de la raionul de produse bio costa aproape 13 lei, iar o salata gata preparata este opt lei. Un suc natural de mere, cu termen de valabilitate de cateva luni, costa putin peste 12 lei.

Interesant este ca pentru a obtine doi litri de suc de mere facut in casa avem nevoie de cinci kilograme de fructe.

Cat credeti ca ajunge sa coste un suc de casa, despre care sunteti siguri ca e sanatos, ca doar l-ati facut cu mana dumneavoastra?

Evident ca cei care isi doresc suc din fructe exotice ies mai ieftin daca il cumpara, decat daca il fac in casa, si asta pentru ca fructele din tarile calde sunt mai scumpe. Pentru altii, insa, sanatatea are prioritate in fata papilelor gustative.

Specialistii nu au o parere prea buna nici despre salatele gata preparate. Asta desi cei mai multi sunt impacati atunci cand aleg o salata cu dressing in locul unei portii de cartofi prajiti, nestiind ca este aproape la fel de nesanatoasa.

Ca sa ne asiguram ca avem o alimentatie sanatoasa, cel mai bine este sa ne facem singuri piata si sa mancam doar ce ne preparam.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Produsele BIO "de-a gata" sunt adevarate bombe calorice