Antena Meniu Search
x

O profesoară de română a fost lovită, sechestrată şi şantajată de directoarea adjunctă a unei şcoli din Gorj

O profesoară de română a fost lovită, sechestrată şi şantajată de directoarea adjunctă a unei şcoli din Gorj, acolo unde predă. Pe numele directoarei e deschis un dosar penal. De asemenea, sunt cercetaţi directorul şcolii şi inspectorul şcolar.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 20.09.2019, 14:55

Profesoară lovită de directoare
O profesoară de română a fost lovită, sechestrată şi şantajată de directoarea adjunctă a unei şcoli din Gorj - Facebook

O profesoară de română a fost lovită, sechestrată şi şantajată de directoarea adjunctă a unei şcoli din Gorj, acolo unde predă. Pe numele directoarei e deschis un dosar penal. De asemenea, sunt cercetaţi directorul şcolii şi inspectorul şcolar.

O profesoară de limba română, titulară a Școlii Gimnaziale "Ghe. Tătărescu" din Târgu-Jiu, cu o vechime la catedră de 19 ani, gradul I, cu gradație de merit, care lucrează în această unitate de învățământ de 8 ani, a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, în februarie, împotriva directorului adjunct al școlii.

Profesoara susţine că directoarea Daniela Morie ar fi lovit-o în biroul ei, închizând-o acolo după incident. Şi asta pentru că profesoara și-ar fi exprimat nemulțumirea legat de limbajul nepotrivit al directoarei la adresa cadrelor didactice, la o întrevedere cu inspectorul de sector, scrie Gorjeanul.

La nici două ore după ce inspectorul a părăsit școala, Morie ar fi ripostat, închizându-și subalterna în birou, unde i-a aplicat o corecție fizică. Urmare a acestui incident, cadrul didactic s-a adresat directorului școlii, IȘJ, și după mai multe șicane la adresa profesoarei, și ITM și Ministerul Educației. 

Pe acelaşi subiect

Cum şefii profesoarei au încercat să muşamalizeze cazul, aceasta s-a adresat Parchetului, unde s-a deschis un dosar penal pe numele directoarei adjuncte, directoarei Rădoi Adriana, pe cel al inspectorului școlar general Marcela Mrejeru, dar și pe numele a două cadre didactice.

Profesoara lovită şi sechestrată de directoare, chiar în şcoală

"Prima dată a încuiat ușa, m-am speriat și nu am știut cum să reacționez, eram rușinată și nu înțelegeam ce se întâmplă, știind că toți colegii nu erau în zonă, fiind la ore. Apoi, adjuncta mi-a băgat mâinile sub păr, m-a tras, m-a izbit cu putere de perete și apoi de birou, în timp ce mă drăcuia pentru că am vorbit despre ea la acea întrunire. Ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, a stat apoi cu mine în birou, ea pe scaun și eu în picioare, în timp ce continua să îmi spună ce să fac în prezența ei. Mi-a spus chiar, textual, că atunci când <<ea intră în cancelarie, eu să zâmbesc>>. 

Am stat acolo cu ea cam 40 de minute, până când a descuiat ușa cu cheia, din exterior, directoarea școlii, care era însoțită de colega mea, și ea profesoară de limba română. Ambele au văzut că eu eram schimbată la față. Eu am ieșit rapid din încăperea în care am fost sechestrată, fiind ținută acolo, închisă cu cheia, fără voia mea și am fugit acasă, încercând să înțeleg ce mi s-a întâmplat. I-am povestit colegei mele, telefonic, imediat după ce s-a întâmplat, iar aceasta mi-a spus că a sesizat că era ceva în neregulă cu mine și că s-a mirat când a văzut că am fost încuiată.", e mărturia de la poliţie a profesoarei Felicia Bocean.

Aceasta a înregistrat audio mai multe întâlniri cu inspectorul general Marcela Mrejeru, aceasta cerându-i să îşi retragă plângerile penale. Cum profesoara a refuzat, de mai multe luni aceasta este ţinta unui tratament teribil din partea conducerii. I-au fost tăiate zile din salariu şi i-a fost micşorat calificativul de evaluare profesională, fiind decisă să îşi caute dreptatea tot în instanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » O profesoară de română a fost lovită, sechestrată şi şantajată de directoarea adjunctă a unei şcoli din Gorj