Antena Meniu Search
x

Profesorii de istorie sau limbi straine din Targu Jiu, ghizi turistici pe perioada vacantei

Profesorii de istorie sau limbi straine din Targu-Jiu se reorienteaza. Devin ghizi turistici, macar pe perioada vacantei.

Vezi și

Multi turisti vin vara sa viziteze operele lui Brancusi. Iar cei de la centrul cultural duc lipsa de personal. Vacanta mare e… mare, iar un ban in plus nu strica niciodata. Mai ales cand oferta de munca pentru ghizi turistici e tentanta. Mai apropiati de cerintele celor de la Centrului Municipal „Constantin Brancusi" sunt profesorii de franceza, engleza si italiana, dar si cei de istorie.

“Ne-am gandit sa incercam niste colaborari, niste formari de ghizi doar pe segmentul acesta: Parcul Central si Parcul Eroilor, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean”, explica Adina Andritoiu, directorul Centrului Cultural "Constantin Brancusi".

Si ei isi rezolva o problema. Nu au persoanal iar fluxul de turisti e mare vara. Banii primiti de profesori vor fi negociati direct cu grupurile de turisti, asa cum este si in strainatate. Se poate ajunge si la 30 de euro pe ora.

“Sigur ca m-ar interesa ideea respectiva, pentru ca este si va fi o experienta noua si provocatoare”, spune Teodor Meregea, profesor de istorie.

Doua treimi din dascalii de limbi moderne si istorie din Gorj au sub 40 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Profesorii de istorie sau limbi straine din Targu Jiu, ghizi turistici pe perioada vacantei