Antena Meniu Search
x

Profesorul universitar şi soţia lui erau aproape de comă alcoolică, înainte de a-şi pune capăt zilelor. Apropiaţii sunt în stare de şoc

O nouă descoperire şocantă în cazul dublei sinucideri din Iaşi! Profesorul universitar şi soţia lui erau aproape de comă alcoolică, înainte de a se sinucide.

Vezi și

O nouă descoperire şocantă în cazul dublei sinucideri din Iaşi! Profesorul universitar şi soţia lui erau aproape de comă alcoolică, înainte de a-şi pune capăt zilelor. Ar fi băut împreună, iar psihologii criminalişti bănuiesc că decizia finală a fost luată de comun acord.

Deşi directorul Bibliotecii Centrale s-a sinucis două ore mai târziu, după ce şi-a văzut soţia fără viaţă. Medicii spun că nu aveau discernământ în acele clipe. Creierul lor era inundat în alcool. Prietenii sunt şocaţi, ştiau că cei doi soţi nu obişnuiesc să bea. 

Ajunul Crăciunului a fost ziua în care soţii Maleon au decis să moară împreună. Anchetatorii au descoperit, însă, ceva neaşteptat. 

Decizia de a-şi pune capăt zilelor a fost luată după ce au băut foarte mult. Anda Maleon avea o alcoolemie aproape de comă. 

Şi soţul ei era băut bine. În condiţiile în care, spun surse din anchetă, profesorul universitar şi soţia lui nu obişnuiau să bea. 

Carmina Pascal, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi: "Persoana de sex feminin avea o îmbibaţie alcoolică în sânge de 2,40 grame la mie, iar persoana de sex masculin, o îmbibaţie alcoolică de 1,70 grame la mie."

Dar şi la o lipsă a discernământului. Medicii vorbesc şi ei despre capacitatea redusă de a percepe durerea sau de a gândi coerent la o asemenea alcoolemie. 

Apropiaţii cuplului povestesc că nu au văzut niciodată tensiuni între cei doi. El era apreciat în mediul academic, iar ea avea afaceri în domeniul fondurilor europene. 

Şi procurorii au căutat explicaţii, pe care încă nu le-au găsit.  

Experţii în psihologie criminalistică cred ar fi existat probleme mai vechi în căsnicie. Un indiciu ar putea fi chiar mesajul postat de Anda Maleon în urmă cu o lună, în care spunea că nu vrea ca la finalul vieţii să îi fie ruşine de ceva. Ideea sinuciderii ar fi putut veni spontan, de la unul dintre soţi. 

Criminaliştii încearcă acum să pună cap la cap probele. Au refăcut o parte din filmul dublei sinucideri din noaptea de Crăciun.

Carmina Pascal, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi: "Ambele cadavre au fost găsite în mansardă.  Putem aproxima doar ora decesului, în funcţie de starea în care se aflau cadavrele."

Potrivit anchetatorilor, Anda ar fi murit prima. Bogdan Petru Maleon a fost găsit spânzurat în aceeaşi încăpere. S-a vorbit iniţial despre o crimă urmată de sinucidere. Însă necropsiile au arătat că este vorba despre o dublă sinucidere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Profesorul universitar şi soţia lui erau aproape de comă alcoolică, înainte de a-şi pune capăt zilelor. Apropiaţii sunt în stare de şoc