Program special la metrou pentru perioada Sărbătorilor Pascale

De Andreea Anghel.
Publicat: 29.04.2021, 09:28.
Actualizat: 29.04.2021, 09:29

Metrorex vine în întâmpinarea călătorilor și anunță programul circulației trenurilor de metrou pentru perioada Sărbătorilor Pascale.

Cum vor circula trenurile de metrou

Programul la metrou pentru perioada Sărbătorilor Pascale

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Restricţiile de circulaţie vor fi ridicate, sâmbătă noaptea, astfel încât credincioşii să poată merge la Biserică pentru Slujba de Înviere. În aceste condiţii, a fost anunţat programul circulației trenurilor de metrou în perioada Sărbătorilor Pascale.

În zilele de 30 aprilie, 1, 2 și 3 mai 2021, trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale, pe toate magistralele. În noaptea de Înviere, 01.05.2021/02.05.2021, trenurile de metrou vor circula între orele 23:00 – 1:00, la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00, la un interval de 20 minute.

Citește și:

Oamenii care merg la Înviere nu trebuie să completeze declaraţie pe proprie răspundere

Credincioşii sărbătoresc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Învierea Domnului. Cu ocazia sărbătoririi Paştelui, restricţiile sunt mai blânde pentru cetăţeni. Mai ales în condiţiile în care rata de incidenţă din Capitală a scăzut, luni, sub 3,5 la mie.

În noaptea de Înviere oamenii vor circula fără declaraţie. În noaptea de Înviere credincioşii pot circula între orele 22:00 şi 5:00. Desigur, este necesar să fie respectată distanţarea socială, trebuie purtată masca sanitară. Clerul va veni în întâmpinarea credincioşilor, astfel încât vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite cu ocazia acestei sărbători. De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.