Antena Meniu Search
x

Programatorii români sunt "vânați" de australieni

Companiile australiene recrutează programatori români! Îi aleg din rândul studenţilor şi îi plătesc cu sume impresionante. Dar doar în monede virtuale.

Vezi și

Companiile australiene recrutează programatori români! Îi aleg din rândul studenţilor şi îi plătesc cu sume impresionante. Dar doar în monede virtuale. Tinerii acceptă provocarea, pentru că, spun ei, criptovaluta este viitorul.

Cristi şi Valentin au fost motivaţi să ştie totul despre blockchain, tehnologia din spatele monedelor virtuale, după ce au şi-au pierdut banii investind în criptomonede.

Cristi Stănilă, specialist blockchain: "Am testat anul trecut, când a fost creşterea masivă şi de atunci am rămas în standby cu ele."

Din propria experienţă au creat în 24 de ore un program care îţi spune când e bine să cumperi şi când ar trebui să scapi de monedele virtuale. Pentru inventivitatea lor, sunt acum vânaţi de companii din toată lumea. 

Heath Bertram, reprezentantul unei companii australiene: "Am venit din Australia pentru că e o nevoie mare să găsim cei mai buni programatori. Iar cercetările noastre arată că cei mai buni programatori sunt în Bucureşti, în România."

Pachetul salarial e unic: eşti plătit în monede virtuale, la alegere. 

Dar până să obţină un job, tinerii programatori au primit o provocare: să creeze un program în doar 24 de ore.  Doi studenţi din anul doi au creat o aplicaţie prin care poţi să plăteşti pe loc, oriunde, cu monede virtuale.

Alte programe te ajută să faci bani virtuali.

În toamnă, o companie din Asia îşi va deschide în Râmnicu Sărat prima facultate de automatică în care se vor studia doar monedele virtuale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Programatorii români sunt "vânați" de australieni