Antena Meniu Search
x

Programul Rabla 2017 - 2018. Guvernul a suplimentat bugetul programului Rabla cu 25 de milioane de lei!

Guvernul a suplimentat programul Rabla 2017 - 2018 cu 25 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că alţi 4.000 de români vor putea primi voucherele de casare.

Programul Rabla 2017 - 2018 a fost suplimentat de Guvern cu 25 de milioane de lei

Guvernul a suplimentat programul Rabla 2017 - 2018 cu 25 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că alţi 4.000 de români vor putea primi voucherele de casare.

Cumulând bugetul inițial al programului cu această suplimentare, se estimează că Programul Rabla 2017 - 2018 destinat persoanelor fizice va avea aproximativ 25.000 de beneficiari, până la sfârșitul anului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Programul Rabla 2017 - 2018 vine cu noutăţi!

O altă noutate este aceea că sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare din partea persoanelor juridice în cadrul Programului Rabla 2017 - 2018 va fi prelungită până la data de 30 noiembrie 2017, având în vedere faptul că autoritățile și instituțiile publice dispun de sumele necesare doar după aprobarea rectificărilor bugetare și că acestea sunt condiționate de îndeplinirea procedurilor de achiziție pentru a accesa finanțarea.

În ceea ce privește programul Rabla Plus în anul 2017 s-a înregistrat o creștere semnificativă a interesului acordat achiziționării de autovehicule electrice, în mare parte urmare a măsurilor de creștere a subvenției acordate din Fondul pentru mediu.

Programul Rabla 2017 - 2018, prime de 10.000 de euro pentru autovehiculele electrice

Pentru a fi cât mai accesibil, au fost demarate modificări ale programului Rabla Plus, prin includerea unei noi categorii de autoturisme, de la 1 ianuarie 2018, și anume cvadriciclurile electrice, introducându-se, în același timp, și un procent maxim de finanțare de 50% din prețul de achiziție a autovehiculelor electrice, ținând cont de valoarea ecotichetului - de aproximativ 10.000 euro - raportată la prețurile scăzute ale noilor categorii de autovehicule eligibile.

O altă modificare la programul Rabla Plus este eliminarea termenului de 31 decembrie până la care pot fi emise facturile de achiziție a autovehiculelor electrice noi, ținând cont de perioadele mari de timp necesare producătorilor pentru livrarea autovehiculelor respective.

În acest context, facturile vor fi emise în termenul de 120 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice și juridice, fără a mai fi condiționată livrarea autovehiculelor până la sfârșitul anului fiscal.

Programul Rabla 2017 - 2018, termen prelungit pentru depunerea dosarelor

Totodată, s-a considerat necesară introducerea unui termen de maximum 60 de zile de la acceptare, de către Administrația Fondului pentru Mediu, a dosarelor depuse de persoanele juridice, în care acestea trebuie să se înscrie la producătorii validați în vederea îndeplinirii formalităților de achiziție a autovehiculele electrice noi.

De asemenea, la fel ca și în cazul programului Rabla, și în cadrul programului Rabla Plus s-a decis prelungirea sesiunii de depunere a dosarelor de acceptare de către persoanele juridice, până la data de 30 noiembrie 2017, astfel încât să se creeze posibilitatea accesării Programului de cât mai multe instituții și autorități publice care depind de rectificarea bugetară.

Programul Rabla 2017 - 2018 și Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic Rabla Plus au înregistrat și în anul 2017 un real succes, fiind singurele măsuri actuale în ceea ce privește încurajarea întineririi parcului de mașini, în urma eliminării timbrului de mediu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Programul Rabla 2017 - 2018. Guvernul a suplimentat bugetul programului Rabla cu 25 de milioane de lei!