Antena Meniu Search
x

Programul "Rabla" ar putea deveni obligatoriu pentru comercianţii de electronice şi electrocasnice

Cine cumpără aparate noi în casă scapă gratis de cele vechi. Programul Rabla ar putea deveni obligatoriu şi pentru comercianţii de electronice şi electrocasnice, nu doar pentru industria auto.

Vezi și

Cei mai bucuroşi sunt clienţii care îşi schimbă maşinile de spălat sau frigiderele pentru că nu mai sunt nevoiţi să îşi transforme casa în adevărate depozite de vechituri. Şi nici nu vor mai avea dureri de mijloc.

Ochii vigilenţi ai guvernanţilor se vor pironi de acum şi pe cei cu dureri de şale. Aşa că firmele care vând electrocasnice voluminoase vor fi obligate să preia aparatele vechi ale clienţilor fără un cost suplimentar. Ceea ce acum nu se întâmplă.

Varianta de a lăsa frigiderul la centrul de colectare a fierului vechi este ilegală pentru că au componente periculoase. Aşa că acesta, impreună cu maşina de spălat stricată şi cu televizorul vechi trebuie să ajungă într-un centru specializat.

Din 2016, România va fi obligată de Uniunea Europeană să colecteze cel puţin 40% din greutatea produselor vândute într-un an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Programul "Rabla" ar putea deveni obligatoriu pentru comercianţii de electronice şi electrocasnice