Antena Meniu Search
x

Un parlamentar PSD cere eliminarea sancțiunilor pentru depășirile pe linie continuă. Specialiştii sunt uluiţi

Depăşirea pe linie continuă, cauza celor mai grave accidente de pe şoselele din România, ar putea să nu mai fie sancţionată de Codul Rutier.

Vezi și

Depăşirea pe linie continuă, cauza celor mai grave accidente de pe şoselele din România, ar putea să nu mai fie sancţionată de Codul Rutier. Este dorinţa unui parlamentar PSD, care a şi depus un proiect de lege în acest sens. Deşi manevra ar urma să fie permisă numai în anumite condiţii, propunerea este contestată atât de şoferi, cât şi de specialişti.

Valea Oltului, unul dintre cele mai periculoase drumuri din România. Orice depăşire peste linia continua poate duce la producerea unei tragedii. Însă tocmai o astfel de manevră ar urma să fie legală, dacă propunerea deputatului PSD Mihai Weber ar fi acceptată de colegii lui din Parlament. 

„Se poate încălca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, pentru depăşirea obstacolelor de orice natură, oprite, staţionate sau care se deplasează cu viteză foarte mică", se arată în proiectul de lege depus de Mihai Weber.

E drept, în proiect sunt precizate şi anumite condiţii. Drumul să aibă o lăţime de cel puţin 7 metri, iar vizibilitatea să fie mai mare de 20 de metri. Aberant, spun şoferii. 

Specialiştii în domeniu sunt de-a dreptul uluiţi. 

Sorin Ene, trainer de conducere defensivă: "Nici nu vreau sa ma gandesc ca asa ceva ar fi posibil!"

E greu de crezut că o astfel de măsura va ajunge la vot în Parlament. Deşi se laudă în CV cu permis de conducere pentru patru categorii, A, B, C şi E, deputatul de Gorj a uitat să ia în calcul date foarte importante. 

Sorin Ene, trainer de conducere defensivă: "La 50 de km la ora, un autoturism are nevoie de 30-32 metri pentru a opri in conditii de siguranta. La 90 de km la oră, intre 80 si 86 de metri."

Aceleaşi argumente i-au fost date deputatului Weber chiar de colegii de partid, membri ai Guvernului, care au avizat negativ proiectul de lege. 

"Apreciem că instituirea unei distanţe minime de 20 de metri nu este de natură a garanta circulaţia pe drumurile publice în siguranţă". este punctul de vedere al Guvernului.

În prezent, depăşirea neregulementară este sancţionată cu suspendarea carnetului de conducere pentru 30 de zile şi 9 puncte de amendă.

Anul trecut, din cauza depăşirilor neregulamentare, în România s-au produs 317 accidente. 101 oameni şi-au pierdut viaţa, iar 367 au fost grav răniţi. Contactat de reporterii Observator, deputatul Mihai Weber a refuzat să-şi expună punctul de vedere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un parlamentar PSD cere eliminarea sancțiunilor pentru depășirile pe linie continuă. Specialiştii sunt uluiţi