Antena Meniu Search
x

Primăria Capitalei vrea să introducă o taxă de intrare în oraş cu maşina

Primăria Bucureşti vrea să introducă o taxă de intrare în oraş. "Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală", a

Vezi și

Primăria Bucureşti vrea să introducă o taxă de intrare în oraş. "Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală", a declarat primarul general. 

Înainte de a fi introdusă taxa de intrare în oraş, bucureştenii vor fi întrebaţi dacă o vor sau nu. Consultarea publică va fi făcută în săptămânile următoare, prin intermediul asociaţiilor de proprietari, prin primăriile de sector, dar şi online.

Pe lângă faptul că e din ce în ce mai greu să circuli prin Bucureşti, vom ajunge să ne şi sufocăm, avertizează autorităţile. Numai în acest an, au fost înmatriculate peste 400.000 de maşini second-hand, dintre care aproape 300.000 sunt mai vechi de 10 ani.

În plus, anul trecut, Biroul European de Statistică a arătat că Bucureştiul are cel mai mare nivel de poluare a aerului şi de gălagie, dintre toate capitalele statelor membre ale Uniunii Europene.

Ideea unei taxe de intrare în oraş nu e nouă. Prima dată a fost lansată în urmă cu 11 ani, cu scopul decongestinării traficului, dar a fost intens criticată şi s-a renunţat la aplicarea ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Primăria Capitalei vrea să introducă o taxă de intrare în oraş cu maşina