Antena Meniu Search
x

Proiectul pentru Parcul Natural Văcăreşti nu a fost avizat de consilierii Capitalei

Natura ne dă, dar consilierii nu ne bagă în traistă. După 24 de ani, proiectul lui Ceauşescu de la Văcăreşti a rămas tot o groapă

Vezi și

Natura ne dă, dar consilierii nu ne bagă în traistă. După 24 de ani, proiectul lui Ceauşescu de la Văcăreşti a rămas tot o groapă

Micuţa deltă din Capitală, creată mai mult din greşeală, nu a reuşit să domesticească. sălbăticia autorităţilor. După trei ani în care organizaţiile de mediu s-au luptat să o declare arie protejată, Delta Văcăreşti nu a primit votul decisiv în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Ca Delta să devină arie protejată, ar fi trebuit încă sase voturi. Adică, două treimi din Consiliul General. Numai că reprezentanţii PDL şi PNL au părăsit sala de şedinţe înaintea votului. Spre disperarea ecologiştilor.

Statutul de parc natural ar reprezinta şi o protecţie împotriva intervenţiilor abuzive: defrişări, braconaj, incendii sau descărcări de moloz. Zona tampon dintre oraş şi aria protejată ar fi fost curăţat şi igienizată.

Dar proiectul  nu a reuşit să înfrângă birocraţia românească. Totuşi, dacă va fi vreodată aprobat de autorităţi, Parcului Natural Văcăreşti va fi amenajat în aproximativ un an şi jumătate pentru turişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Proiectul pentru Parcul Natural Văcăreşti nu a fost avizat de consilierii Capitalei