Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Proteste împotriva restricțiilor în Capitală și în mai multe orașe din țară. Senatoarea Diana Șoșoacă a dansat pe Pink Floyd

În timp ce secţiile de terapie intensivă devin neîncăpătoare, mii de români au protestat faţă restricţiile impuse de autorităţii. Oamenii spun că s-au săturat de măşti şi nu mai vor să stea în casă. S-a ieşit în stradă în Bucureşti, Braşov, Cluj şi Timişoara,. În Capitală, senatoarea Diana Şoşoacă a dat tonul unei petreceri cu muzică patriotică şi rock! Jandarmii nu i-au deranjat pe manifestanţi cu amenzi. 

de Larisa Bernaschi

la 20.03.2021 , 19:42

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

În Bucureşti au fost nu unul, ci două proteste. în Piaţa Universităţii, protestatarii au citit rugăciuni şi au venit cu icone, cruci şi tricolorul. La nici trei kilometri distanţă, în Piaţa Victoriei, lucrurile erau mai animate. Senatoarea Diana Şoşoacă urcată pe o scenă improvizată a dat drumul unei petreceri ca înainte de pandemie. S-a dansat pe Pink Floyd în faţa Guvernului. 

Diana Șoșoacă: Vreau să văd cum România trăiește în iubire și unitate. Ridică mâinile, România! 

Au fost mii de oameni în piaţă, cei mai mulţi dintre ei mânaţi de aceeaşi dorinţă: vor să scape de restricţii. 

Vezi și

Tânăr: Am venit să văd ce zice doamna și să țin cu oamenii de aici. 

Protestatari: Ne-am săturat de atâtea restricții. Nu mai putem rezista la toate opresiunile pe care le-au pus.

Femeie: Îmi place ce spun oamenii aceia de la tribună. Îmi place atmosfera, înseamnă că românii au început să se trezească.  

Diana Șoșoacă: Sunteți atât de mulţi că nici jandarmii nu se mai văd. Și ce mă bucur e că avem extrem de mulți tineri printre noi. 

Chiar dacă din mulţime jandarmii nu s-au văzut, amenzile vor ajunge la participanţi. În starea de alertă se pot face proteste cu cel mult o sută de persoane însă cu mască şi la distanţă. Organizatorul ar putea primi o amendă de 10,000 de lei. 

Proteste pe ritmuri patriotice au fost şi în alte oraşe din ţară. Cum Braşovul e la un pas de carantinare, peste 150 de oameni au protestat.

Protestatar: Pentru ce mă pui să port mască? Când în Constituţia României spune clar nu. Unde vedem când a fost modificată Constituţia? Libertatea copiilor mei, libertatea mea. De a avea dreptul de a circula, de a mă îmbrăţişa cu o rudă, cu un prieten, de a ieşi la un restaurant, de a ma plimba lejer. Libertatea de a lua propria decizie. 

La Cluj printre cei aproximativ 100 de protestatari si-a facut aparitia si liderul AUR, George Simion. 

George Simion, președinte AUR: Contează că mai există oameni liberi care nu se supun tuturor reglementărilor, unele absurd altele nu. Mai avem dreptul de a pune la îndoială o măsură sau alta. 

Şi în Timișoara, cel mai mare oraş închis din România, oamenii au ieşit în stradă.

Larisa Bernaschi Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Proteste împotriva restricțiilor în Capitală și în mai multe orașe din țară. Senatoarea Diana Șoșoacă a dansat pe Pink Floyd