Antena Meniu Search
x

Proteste în mai multe orașe din țară, împotriva noilor restricții impuse de autorități

Au fost proteste, ieri, în mai multe zone din ţară, faţă de noile măsuri impuse de guvernanţi pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Cea mai mare nemulţumire a fost obligaţia de a purta mască în aer liber. Oamenii au protestat şi faţă de măsura carantinării. De la manifestaţii nu au lipsit însă incidentele. Un bărbat din Buzău a fost târât pe jos de jandarmi şi băgat în dubă, după ce a refuzat să respecte somaţiile acestora.

de Redactia Observator

la 09.11.2020, 10:16

Vezi și
  • Sute de oameni au protestat în București, Timișoara sau Buzău.
  • La protestul din București s-au aplicat amenzi de mii de lei.

Înainte să fie luat pe sus de forţele de ordine, bărbatul s-ar fi aşezat în faţa unei autospeciale de poliţie care se pregătea să pornească în misiune. Agenţii spun că acesta nu a vrut sub nicio formă să se dea la o parte de pe şosea şi a devenit recalcitrant. Motiv pentru care a fost amendat, ulterior, cu 3 mii de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Zeci de oameni au protestat în Buzău faţă de măsurile impuse de guvernanţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Şi în faţa Operei din Timişoara s-au adunat câţiva zeci de protestatari. Ei au scandat mai ales faţă de obligaţia de a purta masca în aer liber: "Cu ce să protejez, cu o mască care, poate, este contrafăcută? Ştiţi că ANPC-ul a găsit că peste 80% din măştile care sunt pe piaţă sunt neconforme standardelor de calitate şi de protecţie? Duceţi-vă în oricare farmacie din Timişoara şi cereţi certificat de omologare a măştilor. Să vă garanteze că vă pot proteja".

Noile măsuri au scos sute de oameni în stradă şi în Piaţa Victoriei din Capitală. Jandarmii au dat 15 amenzi, în valoare de 7 mii de lei, pentru nerespectarea normelor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de coronavirus. Alte 29 de persoane au primit avertismente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Proteste în mai multe orașe din țară, împotriva noilor restricții impuse de autorități