Antena Meniu Search
x

Proteste la Mechel! Peste o suta de fosti angajati au luat cu asalt combinatul

Proteste la Mechel. Peste o suta de fosti angajati au rupt poarta de la intrarea in combinat si au dat buzna in curtea institutiei. Oamenii sunt nervosi ca desi au fost disponibilizati la inceputul anului nu si-au primit nici pana acum salariile compensatorii prevazute in contractul colectiv.

Vezi și

Dis-de-dimineata, angajatii Mechel au fortat poarta combinatului, au dat buzna in curte si au inceput sa strige lozinci impotriva noii conduceri. Sub presiunea protestatarilor, cativa muncitori si lideri de sindicat au fost primiti in sediul companiei. Doar ca sa fie anuntati ca primele discutii vor avea loc abia vineri. “Am discutat cu reprezentantii noului patronat, se va intalni vineri la ora 13.00, va da raspunsuri”, a declarat directorul coordinator al Mechel Campia Turzii, Alexandru Viaceslav.

Totul a pornit dupa ce liderul de sindicat a acuzat conducerea Mechel ca a vandut combinatul fara sa anunte. Si fara sa-i plateasca. “O sa vina colegii mei in fiecare zi aici”, a precizat liderul de sindicat Ioan Pascu.

Protestatarii sunt muncitori disponibilizati in lunile ianuarie si februarie. Oamenii cer cele trei salarii compensatorii la care aveau dreptul prin contractul colectiv de munca.

Grupul rus Mechel a vandut recent, pentru pretul simbolic de 230 de lei, combinatele metalurgice pe care le detinea in Romania, puternic indatorate, catre o firma controlata de doua persoane cu cetatenie rusa. Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, noul proprietar ar putea lua in calcul revanzarea combinatului Campia Turzii, daca va gasi cumparatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Proteste la Mechel! Peste o suta de fosti angajati au luat cu asalt combinatul