Antena Meniu Search
x

REVOLUŢIA ROŞ-ALBASTRĂ! Proteste de amploare în aproape toată ţara, pentru susţinerea Stelei: "Ieşim în stradă în 35 de judeţe!"

Echipa de fotbal Steaua nu mai există. Finanţatorul ei, Gheorghe Becali, a făcut în 15 februarie anunţul oficial. A notificat Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia că numele echipei rămâne FCSB, care, spune Becali, nu e un acronim.

Echipa de fotbal Steaua nu mai există. Finanţatorul ei, Gheorghe Becali, a făcut în 15 februarie anunţul oficial. A notificat Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia că numele echipei rămâne FCSB, care, spune Becali, nu e un acronim.

În decembrie anul trecut, Curtea de Apel Bucureşti a decis că doar Armata poate folosi numele Steaua, iar Clubul omului de afaceri a pierdut acest drept. Fosta glorie a fotbalului românesc, Marius Lăcătuş, se va ocupa de echipa Armatei care va rămâne cu numele şi sigla Steaua.

Războiul între cele CSA şi Steaua lui Becali a înfuriat însă fanii roş-albaştri. Şi nu vor să stea cu mâinile în sân. Drept urmare, s-au organizat şi vor ca sâmbătă, 25 februarie, să protesteze în aproape toate judeţele din ţară.

Protestul va avea loc între orele 11.00 și 15.00, în fața prefecturilor din întreaga țară. 

Pe acelaşi subiect

"Steaua nu moare, nu dispare, nu se clonează! Dreptate pentru Steaua!", cer inițiatorii protestului.

"Vrem doar rămânerea actualei echipe Steaua București în liga 1 nu ținem nici cu CSA nici cu FCSB. NE dorim să nu moară FOTBALUL ROMÂNESC și de aceea ieșim în stradă în 35 de județe", a declarat pentru Ora de Sibiu, Ștefan Lungu, organizatorul protestului de la Sibiu.

Conform avizului eliberat de Primăria Sibiu, la protest vor participa aproximativ 1.500 de persoane, care se vor strânge pe platoul din fața Casei Artelor, în Piața Mică. 

"Participanții nu vor pleca în marș pe perioada manifestației. Nu se vor volosi portavoce, iar dacă se vor folosi pancarte acestea nu vor conține injurii sau mesaje jignitoare. Organizatorul are obligația de a asigura curățenia la locul adunării", se arată în avizul eliberat de municipalitatea sibiană. 

La Bistrița sunt așteptați să vină și steliști clujeni, deoarece la Cluj nu se va organiza protest.

"MApN, CSA și Ministerul Justiției trebuie să asculte și voia majorității steliste. Ei trebuie să înțeleagă că nu se războiesc doar cu Gigi Becali, ci cu majoritatea covârșitoare a suporterilor steliști. Majoritatea e de partea echipei lui Gigi Becali. Protestele vor avea la bază o petiție legată de tot ce înseamnă echipa de fotbal Steaua. Aceste petiții vor fi semnate de participanții în stradă, vor fi înaintate la prefect și vom cere prefecților ca în decurs de două săptămâni să prezinte organizatorilor confirmarea faptului că au fost recepționate de prim-ministru, ministrul Apărării Naționale și Justiției", a spus Cătălin Biriș, originar din Târgu Mureș, care lucrează în Anglia, coordonatorul mitingului steliștilor la nivel național.

"Formaţia va rămâne Steaua în vecii vecilor. Schimbăm numele ca să nu se mai comenteze, deşi eu sunt 100% convins că vom avea câştig de cauză. Dacă nu, se va numi Sport, dar va fi tot Steaua. Istoria şi palmaresul nu ni le poate lua nimeni. E vorba de continuitate, nu poate să vină nimeni să spună altfel", a afirmat Becali.

Curtea de Apel Bucureşti a decis în finalul anului trecut că echipa lui Gigi Becali nu mai poate folosi numele Steaua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » REVOLUŢIA ROŞ-ALBASTRĂ! Proteste de amploare în aproape toată ţara, pentru susţinerea Stelei: "Ieşim în stradă în 35 de judeţe!"