Antena Meniu Search
x

Protestele din România au avut ecou puternic şi în presa internaţională

Vezi și

Jurnaliştii din străinătate au scris despre manifestaţiile de amploare care au avut loc noaptea trecută, în Capitală dar şi în marile oraşe din ţară. Aceştia au relatat şi despre modificările legislative adoptate de Guvern.

"Mii de oameni au ieşit, din nou, în stradă, la Bucureşti." În Europa şi peste Ocean, toate marile publicaţii au alocat spaţii generoase evenimentelor de la Bucureşti.  

"Strada joacă rolul opoziţiei ", subliniază Deutsche Welle în ediţia online, în timp ce britanicii de la Dailymail subliniază amploarea manifestaţiilor de stradă provocate de ordonanţa de urgenţă a guvernului. "Planurile Excutivului au stârnit cele mai mari proteste de stradă de la căderea comunismului, din toamna lui 1989 şi au primit critici din partea preşedintelui, a justiţiei şi a grupurilor pentru drepturile omului dar şi a diplomaţilor. "

Reuters prezintă acţiunea legislativului ca un mare pas înapoi în ceea ce priveşte reformele anti-corupţie. În plus. "Peste 10.000 de oameni s-au strâns în faţa sediului Guvernului din Capitală, în Bucureşti, pe o vreme geroasă, iar alte câteva mii - în oraşe din toată România, la scurt timp după ce adoptarea Ordonaţei de Urgenţă a fost anunţată."

Pe acelaşi subiect

La rândul lor, elveţienii de la "Le Matin" subliniază că: "Membrii guvernului au fost blocaţi în interiorul clădirii, împreună cu mai mulţi jurnalişti. Protestele au avut loc și în alte câteva orașe, inclusiv Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara și Iași."

Jurnaliştii de peste Ocean subliniază şi că ordonanţă nu se afla pe agenda guvernamentală a zilei şi că a  intrat în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial, fără a avea nevoie de aprobarea parlamentului. "În faţa sediului Guvernului din Capitală, demonstranţii au strigat "Ciuma roşie!", cu referire la Partidul Social Democrat aflat la putere", titrează Washington Post 

Agenţiile din lumea întreagă citează şi cuvintele preşedintelui Klaus Iohannis care numit ziua de 31 de ianuarie drept o zi de doliu pentru statul de drept.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Protestele din România au avut ecou puternic şi în presa internaţională