Antena Meniu Search
x

Video Puși pe drumuri pentru a se vaccina anti-COVID: La zeci de kilometri distanţă de un centru de imunizare

Practic etapa a doua din campania de vaccinare anti-COVID îi ţine departe de vaccin chiar pe cei cărora le este destinat. În judeţul Iaşi, spre exemplu, multe comune se află la zeci de kilometri distanţă de un centru de imunizare.

de Redactia Observator

la 21.01.2021, 17:48

Vezi și
  • A dispărut de pe liste 
  • Aceeaşi situaţie şi la Plugari

Mai mult, acolo unde există condiţiile necesare pentru deschiderea unui centru, autorităţile amână să ia o decizie finală. În tot acest timp, oamenii, majoritatea în vârstă, spun că nici banii şi nici starea de sănătate nu le permit să piardă timpul pe drumuri.

Aici poate fi făcută aşteptarea şi aici vaccinarea. Avem următoarea cameră în care pot sta perioada de 15 minute după vaccinare.

A dispărut de pe liste 

Centrul de vaccinare promis localnicilor din Vlădeni, judeţul Iaşi, a dispărut de pe liste chiar cu o zi înainte de începerea etapei a doua de imunizare. Era amenajat într-un dispensar nou pus la dispoziţie de către Primărie şi îndeplinea toate condiţiile. 

"Din discuţia avută la prefectură ni s-a spus că o să fie într-o etapă ulterioară, februarie, martie", spune Cătălin Brânzanu, primar Vlădeni. 

Aproximativ 10.000 de persoane ar fi trebuit să vina aici pentru vaccinare. Vorbim atât de locuitori din comuna Vlădeni cât şi din cele patru comune învecinate. De altfel, primarul de aici a pregătit şi acest autobuz special pentru a-i aduce pe bătrânii de peste 65 de ani până aici la centrul de vaccinare. Singura problema e că nu a fost deschis.

Şansa oamenilor de a se vaccina este acum la zeci de kilometri distanţă, în cel mai apropiat oraş care are centru de imunizare.

"E riscant pt cei care până acum s-au ferit să ia contact cu alte persoane, chiar și la biserica au mers mai rar, acum sa ii trimiți pe o distanță de 50 de kilometri cu autobuz, prin tramvaie eu zic ca e riscant pentru persoanele in vârstă", mai spune primarul.

Aceeaşi situaţie şi la Plugari

Mai bine de jumătate dintre locuitorii celor cinci comune care trebuiau să se vaccineze la Vlădeni au vârste de peste 65 de ani. Printre ei şi aproximativ 1.200 de persoane din Plugari, care acum trebuie să meargă aproape 50 de kilometri până la Hârlău.

"Sunt si batrani care sunr programati, iar noi ca instituție vom asigura transportul in cazul in care acestia vor solicita acest lucru", spune Alexandra Manea, consilier primărie Plugari.

Deocamdată în judeţul Iaşi au fost deschise 17 centre de vaccinare. 15 dintre ele sunt în oraşe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Puși pe drumuri pentru a se vaccina anti-COVID: La zeci de kilometri distanţă de un centru de imunizare