Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Puterea culorilor - Cum amenajezi camera bebelușului

Micuțul tău urmează să vină pe lume sau deja s-a născut și vrei să îi amenajezi o cameră perfectă? Felicitări! Faci exact ce ar face orice mamă bună. Atenție, însă! Experții în design recomandă ca, pe lângă mobilier, accesorii și pătuț, să acorzi atenție sporită și culorilor folosite.

de Redactia Observator

la 10.06.2020 , 12:41

Puterea culorilor - Cum amenajezi camera bebelușului - Unsplash

Acestea au o putere nebănuită de a influența starea de spirit și energia din încăpere. Astfel, alegerea corectă a nuanțelor îl va putea ajuta pe cel mic să se relaxeze și să se odihnească. În caz contrar, bebelușul ar putea fi agitat sau indispus în permanență.

Iată ce nuanțe poți alege dar și ce nu e indicat pentru camera copilului tău!

1. Albastru, pentru liniște și calm

Articolul continuă după reclamă

Se spune că albastrul cerului și al mării are un efect calmat incredibil. Dacă nu crezi, testează chiar tu! Vei vedea că tonurile de albastru, mai ales cele deschise și gingașe, îți ajută ochii să se odihnească, iar mintea să se relaxeze. Pictează unul dintre pereți în bleu, iar bebe va fi liniștit, zi și noapte. Va avea un somn odihnitor și se va simți minunat în spațiul său. Evită, totuși, nuanțele închise, precum bleumarinul. Acestea închid spațiul și pot crea stări de neliniște sau tristețe.

2. Galben, pentru veselie cât e ziua de lungă

Culoarea soarelui este și culoarea bucuriei. Dacă vrei ca dormitorul bebelușului să emane fericire și energie pozitivă, optează pentru integrarea unor elemente în această nuanță. Poți picta pe un perete un soare imens sau poți folosi galbenul pentru covor. Poți alege o mochetă cu desene pentru camera copiilor, care să stimuleze creativitatea și să adauge un plus de veselie în dormitor. De asemenea, poți decora unul dintre pereți cu un tapet imprimat cu floarea soarelui, banane sau albinuțe. Cel mic va adora această idee!

3. Verde, pentru prospețime și relaxare

Verdele este una dintre cele mai potrivite culori pentru design interior, pentru că sugerează prospețime și te apropie de natură. Pruncul tău se va simți în permanență liniștit, fericit și relaxat când este expus la tonuri blânde de verde crud, verde pal sau vernil. Poți adopta o estetică inspirată din pădure și din natură, cu tapet ce imită frunzele copacilor și cu rafturi pe care poți așeza plante suculente, în ghivece colorate.

Caută mai multe idei pentru amenajarea camerei copilului și pune în practică ce se potrivește și vârstei micuțului tău.

4. Oranj, pentru stimularea creativității și o stare de bine

Portocaliul este una dintre cele mai vesele și frumoase nuanțe pe care le poți alege pentru camera copilului tău. În plus, această culoare poate stimula creativitatea și încuraja imaginația copilului tău, chiar și atunci când acesta are vârsta de doar câteva luni. Poți alege un fotoliu oranj pentru alăptat, mobilier cu accente portocalii sau un tapet cu imprimeuri vesele și amuzante: piersici, portocale, vulpițe, dovleci, morcovi sau modele abstracte.

5. Nu folosi mai mult de trei culori

O greșeală des întâlnită în rândul părinților este folosirea excesivă a culorilor. Din dorința de a crea un spațiu vesel pentru copil, multe persoane includ toate nuanțele curcubeului în același design. Ei, bine, trebuie să știi că un amestec de culori, mai ales atunci când toate sunt stridente, poate cauza agitație și anxietate. În plus, combinațiile de acest tip pot fi solicitante pentru ochii bebelușului și îl pot obosi foarte repede pe acesta. De aceea, experții sugerează alegerea a două sau trei culori, dintre care doar una puternică, iar restul ceva mai blânde.

Astfel, bebe se va simți liniștit și confortabil în camera sa, va avea un somn bun și o stare de spirit excelentă, tot timpul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Pentru alegerile parlamentare, vă organizați programul astfel încât să vă asigurați că mergeți la vot?
Observator » Ştiri sociale » Puterea culorilor - Cum amenajezi camera bebelușului