Antena Meniu Search
x

RAPORT ŞOCANT! RADIAȚII de 100 DE ORI MAI MARI decât la Cernobîl, la doi paşi de Piaţa Victoriei! Muzeul de Geologie a fost închis

O nouă investigaţie a jurnaliştilor de la GSP scoate la iveală o situaţie alarmantă! Potrivit unui raport de sănătate, se pare că angajaţii Muzeului de Geologie şi vizitatorii săi sunt expuşi la radiaţii incredibil de mari, de până la peste 200.000 ori peste limita admisă.

Update ora 14:30 - Jurnaliştii de la GSP revin cu rectificări privind nivelul radiaţiilor de la Muzeul de Geologie.

"În pagina 5 a raportului secret, pe care GSP l-a publicat astăzi, apare o eroare a autorilor de la Muzeul de Geologie.

În aceeași frază:

1. Doza ambientală de radiație de la ușa depozitului apare scrisă cu virgulă: ”0,124 microSv/h”.

Pe acelaşi subiect

2. În timp ce doza ambientală de radiație din interiorul depozitului apare cu punct: ”între 4.000 – 21.680 microSv/h”.

De fapt, dacă acceptăm notația cu punct în loc de virgulă drept separator, corect este 0.124 radiație normală, iar 4.000 înseamnă, de fapt, 4.

21.680 este 21. În convenția autorilor raportului, punctul ține loc de virgulă.

(...)

Deci nu de 200.000 de ori așa cum am scris, ci de 200 de ori, ceea ce este oricum enorm", susţin jurnaliştii Gazetei.

Update ora 12:27 - Muzeul de Geologie a fost închis din cauza radiaţiilor periculoase, accesul în instituţie fiind restricţionat.

Ştefan Marincea, directorul Institutului Geologic Român, a fost chemat de urgenţă la ministerul Cercetării şi Inovării.

O echipă de la Institut se va deplasa la muzeu în scurt timp pentru a face măsurători. 

----------------------

O nouă investigaţie a jurnaliştilor de la GSP scoate la iveală o situaţie alarmantă! Potrivit unui raport de sănătate, se pare că angajaţii Muzeului de Geologie şi vizitatorii săi sunt expuşi la radiaţii incredibil de mari, de până la peste 200.000 ori peste limita admisă.

Ziarul publică azi un raport din mai 2016, păstrat secret de conducerea Muzeului de Geologie și ministerul Cercetării şi Inovării.

Două zone din curtea prin care se plimbă nestingheriți vizitatorii emit radiații de până la 21.680 μSv/h, de 10 ori mai mari decât cea a zonei interzise de la Cernobîl!, potrivit GSP.

"Cifra de pe ecran oscileaza puternic. Adriana Ion se deplaseaza spre gramada din curte, acoperita cu o prelata. Nu exista niciun marcaj, oricine dintre vizitatorii muzeului se poate apropia. Pe aici, vara alearga grupurile de copii care vin sa vada rocile. La doi metri de morman, radiatia este de 0,345 μSv/h, aproape dublu fata de doza normala.

Ce reprezinta cifrele? In termeni stiintifici, intensitatea totala a radiatiei gama este exprimata sub forma de echivalent de doza ambientala ”sievert – μSv/h”. 

14.000 de vizitatori are Muzeul de Geologie in ”Noaptea muzeelor deschise”, al treilea obiectiv din Bucuresti ca preferinta a publicului Cand Adriana Ion parcurge cei doi metri, radiodebimetrul de tip Berthold Umo descopera o radiatie care escaladeaza la 2.167 μSv/h!

Asta inseamna de 10 ori mai mult decat limita impusa ”zonei negre” de la Cernobil.

”Ce e sub prelata? Mamutii?”, intreaba Adriana Ion, geochimistul care masoara.

Geochimia este o specializare a Facultatii de Geografie, iar Adriana Ion are responsabilitatea masurarii radioactivitatii.

”Mamutii?”, insista ea.

Cei din jur confirma printr-o simpla miscare din cap.

”Fosilele au un grad de iradiere mare”, explica unul dintre paleontologii muzeului, socat si el de felul in care sunt depozitate oasele de mamut. Muzeul detine fosilele a doi mamuti, sositi in perioade diferite. Unul este aruncat aici, sub prelata! Al doilea este expus la etajul trei. Ambii mamuti sunt radioactivi, iar vizitatorii si lucratorii nu beneficiaza de nicio protectie.

Apoi, grupul merge spre pivnita de minereuri, care are intrarea tot in curte. Inaintea usii metalice din zona de depozitare, valorile masurate sunt normale. Dar, inauntru, printre rocile pastrate de-a valma, ecranul o ia razna. E si mai rau!

In pivnita, debitul radioactivitatii e de 10 ori mai mare decat la ”gorganul mamutului”.

”E intre 4.000 si 21.680 μSv/h!”, citeste Adriana Ion cifra din depozitul subteran.

Zona neagra, de la Cernobil, in care nimeni nu s-a mai intors, niciodata, are radiatii de peste 200 μSv/h.

Pe 22 aprilie 2016, la Muzeul National de Geologie de langa Piata Victoriei din Bucuresti, in doua zone se descopera radiatii intre de 20 de ori si de 100 de ori mai mari decat in zona interzisa de la Cernobil, mai arata Tolo.ro.

Sau, altfel spus, radiatiile din aceste puncte sunt de 200.000 de ori mai mari fata de cifrele acceptate!".

Citeşte mai mult AICI

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » RAPORT ŞOCANT! RADIAȚII de 100 DE ORI MAI MARI decât la Cernobîl, la doi paşi de Piaţa Victoriei! Muzeul de Geologie a fost închis