Antena Meniu Search
x

Rasturnare de situatie in cazul liposuctiei fatale de la Galati

Scuzele nu mai au nicio valoare in fata mortii. Medicul Calin Dobos acuzat de malpraxis pentru o lipoaspiratie si-a gasit scuze in fata anchetatorilor. El a spus ca femeia i-ar fi ascuns o operatie anterioara, prin care i s-a scos o tumora abdominala.

Vezi și

Avocatii lui le-au spus anchetatorilor ca pacienta care a murit in urma unei liposuctii nu i-a spus totul medicului. I-a ascuns o operatie mai veche, tot pe abdomen. “Nu prea vad cum il exonereaza pe el de vina, pentru ca el, ca medic, ar fi trebuit sa evidentieze cicatricea post-operatorie si sa o investigheze mai intens”, a spus Valentin Boldea.

Intrebari pe care medicul nu le-a pus. Si raspunsuri care, spun specialistii, ar fi putut sa-i salveze viata Irinei. “Acea cicatrice trebuia sa traga un semnal de alarma, sa o investigheze suplimentar pentru ca orice medic, mai bine-zis, orice absolvent de medicina stie ca o asemenea cicatrice inseamna un punct slab”, a mai spus Boldea.

Dar nu s-a intamplat. Si dupa operatie, Irina s-a simtit rau. S-a intors la clinica, iar dupa 24 de ore a ajuns la Spitalul de Urgenta din Galati, cu intestinul perforat. Si nici cele 9 operatii suferite nu au mai ajutat-o. Femeia a facut septicemie si, dupa ce a stat trei saptamani in coma, a murit.

Cercetarile nu s-au incheiat. Si la anchetarori nu ar fi ajuns nici fisa medicala a femeii moarte. Intre timp, medicul acuzat de familia Irinei de malpraxis a cerut in instanta sa ii fie ridicata interdictia de a parasi localitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Rasturnare de situatie in cazul liposuctiei fatale de la Galati