Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situaţie! Noutăţi în cazul accidentului de la Siutghiol

Rănile adânci provocate de tragedia de pe lacul Siutghiol nu s-au vindecat! Astăzi, au apărut noutăţi în cazul accidentului

Rănile adânci provocate de tragedia de pe lacul Siutghiol nu s-au vindecat! Astăzi, au apărut noutăţi în cazul accidentului

Strigătele victimelor din elicopterul prăbuşit în lacul Siutghiol puteau fi auzite de pe mal, spune procurorul general al României, Tiberiu Niţu.

Niţu a declarat că s-a ajuns la această concluzie în urma unui experiment făcut după apariţia unui filmuleţ în care cel puţin o persoană striga după ajutor, la scurt timp după accident.

Declaraţia procurorului general îl contrazice pe secretarul de stat Raed Arafat, care afirma, pe 28 decembrie, că dacă cineva strigă după ajutor, acesta nu putea fi auzit de pe mal.

Mai mulţi angajaţi ai ISU Constanţa sunt audiaţi astăzi la Pachetul General în dosarul Siutghiol, în condiţiile în care procurorii au anunţat deja în urmă cu o săptămână şi jumătate că vor să stabilească dacă echipajele de urgenţă au acţionat corect în timpul acţiunii de salvare, conform Antena3.

Comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii, pe 15 decembrie 2014, în lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, a elicopterului SMURD, de tip EC 135, cu care se întorceau dintr-o misiune aeromedicală, după ce au transportat un pacient la Spitalul Judeţean Constanţa.

Ultima persoană recuperată de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prăbuşirea aparatului de zbor, fiind asistenta medicală, care era însărcinată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Răsturnare de situaţie! Noutăţi în cazul accidentului de la Siutghiol